Ammerstol rukt op naar derde plaats

ammerstol • Ammerstol blijft stunten in de 4e klasse F. Door de 0-3 zege op HOV/DJSCR staat de ploeg van de trainers Rieny Looren de Jong en Chris van der Weide op de derde plaats. Een fraaie prestatie van de zaterdagclub. Gouderak ging in een doelpuntrijk duel onderuit tegen Bolnes: 5-6.

De Ammerstollenaren wonnen in Rotterdam moeiteloos van HOV/DJSCR. De score had nog hoger kunnen uitvallen als de vele kansen waren benut. Een schot werd zelfs door een Ammerstollenaar uit het vijandelijke doel gewerkt. Voor de pauze zorgde Rob van Woerkom voor 0-1. In de tweede helft bleef Ammerstol gevaarlijker. De dominantie werd uitgedrukt in treffers van Yori de Lange (fraaie kopbal) en Jesse de Bruin (afronding van prima aanval): 0-3. Het was de zevende overwinning in negen wedstrijden. Het grote werk moet echter nog beginnen, want de komende weken staan ontmoetingen met de koplopers CKC en Nieuwerkerk op het programma.

Korfbaluitslag
Het scorebord maakte overuren bij Gouderak-Bolnes. Na een bizar scoreverloop ging de winst tenslotte naar de bezoekers: 5-6. Dat zegt ook iets over de vele mogelijkheden die de aanvallers van beide teams kregen. Gouderak keek voortdurend tegen een achterstand aan, maar bleef knokken voor een goed resultaat. Zelfs bij 3-6 voor Bolnes gaven de rood-witten niet op. Door doelpunten van Jesse Metselaar en Youri Kool bleef het tot het laatste moment spannend. Verder dan 5-6 kwam Gouderak niet. Verdediger Nick van Ommen kreeg de rode kaart in de slotfase, maar na afloop werd deze door de scheidsrechter geseponeerd. "Ik had ook niks gedaan", meende Van Ommen.