• Entertainer/ondernemer Jan van Setten neemt de Waardborrel-gasten mee in zijn positivisme.
• Entertainer/ondernemer Jan van Setten neemt de Waardborrel-gasten mee in zijn positivisme. Foto: Jan Timmer

Ondernemend K'waard treft elkaar

KRIMPENERWAARD • Een kleine driehonderd ondernemers ontmoette elkaar woensdagavond tijdens de achtste editie van De Waardborrel.

Bijpraten, netwerken, luisteren naar een paneldiscussie met als hoofditems 'bereikbaarheid', 'krapte op de arbeidsmarkt', 'technologische ontwikkelingen', een even hilarisch als leerzaam optreden van spreker Jan van Setten én een hutspotbuffet: de 2018-editie van De Waardborrel had de bezoekers veel te bieden.

Evert Smits van Smits Auto mag gerust een 'Waardborrel-routinier' worden genoemd. De prille zeventiger uit Bergambacht vindt het jaarlijkse samenzijn met collegaondernemers uit de Krimpenerwaard zowel leuk als zinvol. "Het is altijd goed om elkaar weer eens te spreken. De meeste ondernemers ken ik, maar je ziet ook nieuwe gezichten. Zo'n bijeenkomst biedt een prettige manier om kennis te maken."

Ook zijn Bergambachtse collega-ondernemer Marc Molenaar heeft louter positieve woorden over voor De Waardborrel. "Dé ontmoetingsplek voor Krimpenerwaardse bedrijven", vindt de eigenaar van het bloeiende hoveniersbedrijf, terwijl hij rondkijkt in de tot feestelijke ruimte omgebouwde bedrijfshal van gastheer Verdo Staalconstructies. "Petje af voor de organisatie. Ze hebben weer een mooi event neergezet!" Die mag Ondernemerskringen Krimpenerwaard en de bij het initiatief betrokken sponsors in hun zak steken.

Tijdens het officiële gedeelte, onder leiding van presentator Jan-Dirk Stouten, worden vertegenwoordigers van de hoofdsponsors aan de tand gevoeld over hun wijze van ondernemen en hun visie op de Krimpenerwaard. Hel algemene beeld is positief, want: een goed gevulde orderportefeuille. Zorgen zijn er ook: over de krapte op de arbeidsmarkt en -zoals bij elke Waardborrel- de bereikbaarheid van de Krimpenerwaard. Wethouder Jan Vente vindt ook dat de zo vurig gewenste oeververbinding aan de westkant van de Krimpenerwaard er moet komen. "Ze lijkt een stapje dichterbij te komen. Daarom is het belangrijk dat de gemeente de steun van de ondernemers heeft en voortdurend houdt. Mijn collega Ria Boere en ik kunnen alle support gebruiken." Vente is blij dat het veel Krimpenerwaardse bedrijven goed gaat. "Ik hoor veel positieve geluiden. Bedrijfspanden die in 2015 nog leeg stonden, zijn nu gevuld. Dat zegt genoeg." Inmiddels is 'speciale spreker' Jan van Setten het podium op gedenderd. De Rotterdammer, gepokt en gemazeld in het bedrijfsleven, neemt de Waardborrel-gangers mee in zijn 'manisch-positieve' beschouwingen op het ondernemerschap en de relatie met de klant. De show duurt zo'n drie kwartier en tientallen lachsalvo's, daarmee perfect beantwoordend aan het basisprincipe van De Waardborrel: elkaar in een informele setting ontmoeten, wat opsteken en met een glimlach huiswaarts keren.

Jan Timmer