Dilettant dichtbij bekerstunt

krimpen aan de lek • Zaterdagderdeklasser Dilettant leed in het bekerduel tegen zondaghoofdklasser Leonidas een eervolle 4-5 nederlaag. De Krimpenaren namen tot drie keer toe een voorsprong.

De Rotterdammers, die niet in hun sterkste opstelling aantraden, dachten een gemakkelijke voetbalavond te hebben in Krimpen aan de lek.

Zij kwamen echter bedrogen uit. Leonidas was voetbaltechnisch de bovenliggende partij, maar moest op zijn tellen passen voor de counters van de thuisclub.

Vlak voor rust schoot Remco Mulders Dilettant verrassend op voorsprong.

In de tweede helft leverde een nieuwe doorbraak, waarbij de trekkracht van het Dilettant-tricot getest werd, geen tweede goal op. Uit een dubieus gegeven strafschop maakten de gasten gelijk. De snelle Robin Segers liet het thuispubliek opnieuw juichen, toen hij een uitval doeltreffend afrondde.

Na de gelijkmaker van Leonidas was het Sven Schilders die de Rotterdammers opnieuw hoofdpijn bezorgde. Op dat moment gooide de geroutineerde hoofdklasser alle middelen in de strijd om zich niet te blameren. Assistent-trainer Koos Waslander, die bij een opstootje ongevraagd het veld inliep, moest zelfs plaatsnemen achter de dug-out.

Slotoffensief

Tegen al dat (verbale) geweld was Dilettant niet bestand en kort voor tijd keek het tegen een 3-5 achterstand aan. Onder leiding van laatste man Max Rikkelman zetten de rood-witten nog aan voor een slotoffensief, maar verder dan de aansluitingstreffer van Rikkelman kwamen de Krimpenaren niet.

Wim Kroone