Lopik pakt weer een punt

lopik • Lopik blijft het als debutant uitstekend doen in de tweede klasse. Dit keer sleepte het in IJsselstein, tegen het ervaren IJFC, een 1-1 gelijkspel uit het vuur.

Daar zag het lange tijd niet naar uit, want de thuisclub, die een aantal basisspelers miste, was duidelijk beter voor rust. Toch kwam IJFC maar een keer tot scoren.

"De tegenstander liet de kans liggen om ons in de eerste helft al op grote achterstand te zetten," bekende Lopik-trainer Bertus van Schaik. "Wij probeerden na rust de opbouw beter te verzorgen, maar dat lukte niet echt. Toen zijn we op de counter gaan spelen en dat leverde meer strijd op. Er ontstond een echte derbysfeer. In de slotfase kopte Jonathan Werrie de gelijkmaker tegen de touwen."

Onder de 350 toeschouwers waren opvallend veel Benschoppenaren. Zaterdag staat de derby Lopik-Benschop op het programma. "Wij zijn er klaar voor," kijkt Van Schaik vol zelfvertrouwen vooruit.

Bergambacht-NOCKralingen 4-2

Bergambacht won het eerder gestaakte duel tegen NOCKralingen bij een 2-1 stand met 4-2. In het begin van de tweede helft in het eerste treffen raakte een speler van de Rotterdammers dusdanig geblesseerd, dat verder spelen – het oponthoud duurde langer dan een half uur – niet wenselijk was.

Farouk el Kadiri vergrootte zaterdag de marge al snel naar drie met twee gave goals. "We hadden de wedstrijd onder controle, maar tegen dit soort tegenstanders weet je het nooit," merkte Bert Potuyt op. "Na een uur zijn hun krachten meestal op, maar nu speelden we eigenlijk weer een eerste helft en daarin lieten ze zien dat ze best kunnen voetballen. Gelukkig bleven wij ondanks een tweede tegengoal de bovenliggende partij."