Meedenken over 'Natuurlijk sturen'

lopikerwaard • Kun je mensen met een andere, natuurlijke weginrichting verleiden tot rustiger rijgedrag? Daar gaat een informatieavond op dinsdag 20 november in Dorpshuis XXL te Benschop over.

Het Lopikerwaarden Streekfonds wil samen met bezoekers de wegen onder de loep nemen: van Papekop tot de Biezenkade en van Willige Langerak tot Cattenbroek. Nieuwe inzichten komen in een inspiratieboek, dat wordt aangeboden aan de wegbeheerders in het gebied.

In het buitengebied van de Lopikerwaarden wordt stevig gereden, weet coördinator Klaas-Hemke van Meekeren: "Met allerlei maatregelen wordt het verkeer geremd en geleid. Dit zijn soms onvriendelijke maatregelen waar de leefomgeving druk en onprettig van wordt. Daarom willen we onderzoeken of het anders kan door 'Natuurlijk Sturen'."

Natuurlijk Sturen bestaat uit 'vriendelijke inrichtingsmaatregelen' langs de weg, die onbewust zorgen voor een ander rijgedrag. Van Meekeren: "In andere streken zijn hier goede ervaringen mee. Karrensporen, andere borden of een brugleuning waar geen brug is zorgen voor een andere rijbeleving en -gedrag."

Inwoners van de gemeenten Oudewater, Lopik, IJsselstein en Montfoort, die zoeken naar andere oplossingen voor bepaalde wegen of oversteken, zijn welkom om hierover mee te denken. De eerste avond in een serie vindt plaats in Dorpshuis XXL te Benschop, aanvang 20.00 uur. Aanmelden kan via: streekfonds@lopikerwaarden.nl