Kleurrijk Crescendo huldigt jubilarissen

lopik • In een goed gevulde zaal heeft muziekvereniging Crescendo Lopik wederom een bijzonder concert gegeven. Kleur was het thema en tijdens het spelen van de composities door het orkest konden de aanwezigen hun expressie weergeven op het witte doek. Tijdens het concert werden twee trouwe leden gehuldigd voor hun verdiensten. Voorzitter Jan Timmer en zijn echtgenote Corrie werden door oud-voorzitter en erelid Louis Faay toegesproken en kregen de oorkondes voor respectievelijk 50 en 40 jaar lidmaatschap overhandigd.


Samenloop voor Hoop

krimpenerwaard • In juni 2019 is er opnieuw een Samenloop voor Hoop in de Krimpenerwaard. De kick-off van het evenement is op woensdag 14 november in het ijsclubgebouw op sportpark Weydehoeck (aanvang 20.00 uur). Tijdens deze 24-uurs estafetteloop zamelen teams geld in voor KWF Kankerbestrijding. Het evenement wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd. Deelnemers uit de gehele Krimpenerwaard worden uitgenodigd om zich in te schrijven.


Vijf sterren voor amandelstaaf

schoonhoven/lekkerkerk • Gertjan De Echte Bakker heeft een mooi resultaat behaald bij de landelijke roomboter-amandelstavenkeuring van het Echte Bakkersgilde. De amandelstaven van Gertjan werden door de onafhankelijke vakjury als 'uitmuntend' beoordeeld en kregen vijf sterren.
De keurmeesters beoordeelden de roomboter-amandelstaaf op kleur, eeteigenschappen, vulling en natuurlijk smaak. Vijf sterren was de maximale waardering. Gertjan, met winkels in Schoonhoven en Lekkerkerk, is aangesloten bij het Echte Bakkersgilde. Naast de verplichte periodieke productkeuringen organiseert het Gilde extra keuringen/competities.


Burgemeesters ontbijt

schoonhoven • In het kader van het Nationaal Schoolontbijt ontvangt burgemeester Roel Cazemier op woensdag 7 november groep 8 van OBS Kiezel en Kei uit Bergambacht voor een gezond, gezamenlijk ontbijt. De tafel voor dit zogenaamde burgemeestersontbijt staat dit jaar gedekt in het gemeentekantoor in Schoonhoven.


Afvalvrij

lopik • De kinderen en leerkrachten van de basisscholen De Nieuwe Wiel (Lopik-dorp) en Eben Haezer (Jaarsveld) hebben bijna een jaar lang hun afval gescheiden. Er is bijna geen PMD, GFT en papier meer in het restafval te vinden. En de hoeveelheid restafval die aangeboden werd, is erg weinig. Deze scholen zijn de tweede en derde afvalvrije scholen in Lopik. De Immanuelschool in Lopikerkapel was de eerste. Maandag reikte wethouder Gerrit Spelt het certificaat 'Afvalvrije school' uit aan beide basisscholen.


ZIP Bijbelstudie

polsbroek • Op donderdagavond 8 november wordt de Bijbelstudieavond van een reeks studies over de Romeinenbrief vervolgd. Aanvang 20.00 uur op de zolder bij Dorp 35 in Polsbroek. Voor meer informatie: info@zipfestival.nl of 0182-309626.