ZZPijl workshop

schoonhoven • 'Schrijf jezelf lichter' is het thema van de ZZPijl workshop op dinsdag 13 november (19.30-22.30 uur). Te gast is Deborah de Rooij, die een intuïtieve schrijfcursus verzorgt. Hierbij leren de deelnemers eenvoudige schrijftechnieken die niet veel tijd kosten, maar wel een moment van rust geven. Bovendien stimuleren ze hun creatieve brein. Plaats van handeling is Ondernemerswinkel de Oude Apotheek, Haven 67 in Schoonhoven. Aanmelden kan via www.zzpijl.nl; ook niet-leden zijn welkom.


Dorcas Voedselactie

schoonhoven/bergambacht • Net als in voorgaande jaren wordt in de week van Dankdag op verschillende plaatsen in Nederland de Dorcas Voedselactie gehouden.

In Schoonhoven gebeurt dat -voorafgaand aan alle diensten- op woensdagavond 7 november in de Grote Kerk, op zaterdagavond 10 en zondagmorgen 11 november in de H. Bartholomeuskerk en zondagmorgen en -avond 11 november in De Hoeksteen. In Bergambacht is op 8, 9 en 10 november Plus-supermarkt Van der Vlist het inzamelpunt. Vrijwilligers delen voedsellijstjes uit aan het winkelend publiek. De pakketten zijn bestemd voor de allerarmsten in Albanië, Moldavië, Oekraïne en Roemenië.


Trekking Vogelvrienden

bergambacht • Vogelvereniging De Vogelvrienden in Bergambacht hield onlangs weer haar jaarlijkse vogeltentoonstelling. Daar hoorde ook de trekking bij van de grote verloting. De prijzen zijn gevallen op de lotnummers: 440, 1116, 1108, 345, 827 en 1465. De prijswinnaars kunnen contact opnemen met degene van wie zij het winnende lot hebben gekocht.