'Beste Sportidee van de K'waard'

krimpenerwaard • Team Sportservice Krimpenerwaard heeft in samenwerking met RTV Krimpenerwaard een wedstrijd uitgeschreven: het Beste Sportidee van de Krimpenerwaard.

"Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het organiseren van een clinic voor kinderen/basisscholieren dan wel een toernooi voor speciale doelgroepen, zoals mensen met een beperking of mensen die nog niet voldoende sporten dan wel bewegen", licht Sean van Domburg, buurtsportcoach Krimpenerwaard, toe.

Vervolgens: "Op dit moment beweegt 37% van de inwoners boven de 19 jaar van Krimpenerwaard onvoldoende. Daarnaast heeft 50% van de inwoners ouder dan 19 jaar overgewicht. Wanneer we al deze mensen aan het sporten dan wel bewegen krijgen, kunnen we zorgen dat de hele Krimpenerwaard gezonder en vitaler wordt."

Alle verenigingen uit de Krimpenerwaard kunnen deelnemen door hun idee uiterlijk 9 november in te sturen via de website. Team Sportservice Krimpenerwaard maakt een selectie van vier verenigingen die een goed idee hebben. Zij krijgen zendtijd bij RTV Krimpenerwaard om hun idee onder de aandacht te brengen. Tenslotte komen vertegenwoordigers van de verenigingen bij elkaar in de studio van RTV Krimpenerwaard voor de prijsuitreiking.

De vereniging met het Beste Sportidee van Krimpenerwaard krijgt een geldbedrag van 500 euro en daarnaast ondersteuning vanuit Team Sportservice Krimpenerwaard voor de realisatie van het plan.

Het geldbedrag moet worden ingezet om het idee uit te voeren.

q www.teamsportservice.nl/krimpenerwaard