DRL-Dilettant gestaakt

regio • DRL-Dilettant (1-1) haalde het einde niet. Het treffen in Rotterdam-Zuid werd in de tweede helft door arbiter De Witte gestaakt vanwege wanordelijkheden na een tweede rode kaart voor een DRL-speler. Daarna ontstond er een opstootje op het veld.

De scheidsrechter liet beide ploegen inrukken. Hij vreesde dat het duel uit de hand zou lopen en keerde niet meer terug uit de kleedkamer. Het is nog niet bekend wanneer het restant wordt uitgespeeld. Dilettant speelt dan met 11 spelers tegen 9 tegenstanders.

Benschop verloor in een gelijkopgaande wedstrijd met 1-2 van Waterwijk uit Almere. Benschop kreeg voldoende kansen op een beter resultaat, maar alleen Daan de Bruin wist het net te vinden. Lopik pakte in een aantrekkelijke wedstrijd een punt tegen studentenclub Odysseus'91. De gasten moesten het doen zonder de geschorste spits Ardy de With en kwamen niet tot scoren. Gelukkig trof de thuisploeg ook geen doel: 0-0 dus.

Schoonhoven speelde een prima partij tegen koploper Charlois en haalde een punt binnen in Rotterdam. Met een beetje geluk had er meer in gezeten voor de ploeg van trainer Raymond van der Kort. FC Perkouw verloor in de slotfase met 2-1 van promovendus IJsselmonde. Vierdeklasser Ammerstol blijft vriend en vijand verbazen. Hillegersberg werd op eigen veld met 3-2 verslagen. ASV was in de eerste helft feller en won vaker de persoonlijke duels.Jesse de Bruin tekende vanaf de penaltystip de 1-0 aan. Een prachtige vrije trap van Jeffrey Spierdijk leverde de 2-0 op. In de tweede helft zakte Ammerstol wat in. Dat zorgde voor 2-1. Ammerstol kwam even onder druk te staan, maar invaller Jory de Lange zorgde met een lob voor de bevrijdende 3-1. Hillegersberg gaf zich niet gewonnen en tekende 3-2 aan. Dat leverde dat nog tien benauwde minuten op, maar de zege kwam niet in gevaar. SPV'81 ging op het eigen sportcomplex met 0-2 onderuit tegen Kamerik, dat zijn eerste vier competitiewedstrijden verloor, maar nu zijn derde op rij won.

Stolwijk boekte in de strijd om een plek bij de eerste zes op de ranglijst een belangrijke 2-1 zege op HWD uit Rotterdam-Overschie. Als Stolwijk de eerder gestaakte wedstrijd tegen NOCKralingen -bij een stand van 2-1- winnend afsluit (datum uitspelen restant nog onbekend), dan stijgt het elftal van Rob van Gardingen met twaalf punten uit zeven duels naar een gedeelde zesde plaats. Haastrecht speelde in Rotterdam op de valreep gelijk tegen Blijdorp: 1-1. Uit een hard genomen hoekschop werkte een speler van Blijdorp de bal in eigen doel. Haastrecht, dat in dezelfde klasse is ingedeeld als Stolwijk, neemt na zeven wedstrijden met dertien punten de vijfde plaats in.
Cabauw moest na de 2-1 zege een week eerder nu in en tegen Slikkerveer een 10-0 (!) nederlaag incasseren. Cabauw staat met drie punten uit zeven duels op de twaalfde plaats, waardoor het vrijwel zeker al vaststaat dat het na een halve competitie in een nieuw te vormen poule moet strijden voor lijfsbehoud.

Battle of the referees

gouda • Scheidsrechtersvereniging Gouda en Omstreken organiseert donderdag 15 november voor zowel haar eigen (bonds-)scheidsrechters als voor scheidsrechters van de voetbalclubs in de Goudse regio een 'Battle of the Referees'. Deelnemers worden getest op hun algemene (voetbal)kennis en spelregelkennis. Aanvang 19.30 uur in het clubgebouw van korfbalvereniging Gemini, in het Goudse Groenhovenpark.