Domper voor Gianni de Bruin

lopik • De 16-jarige Gianni de Bruin, die dit seizoen een basisplaats veroverde bij zaterdagtweedeklasser Lopik, heeft de voorste kruisband van één van zijn knieën gescheurd. Dit nieuws hoorde de Lopik-speler nadat een week eerder een mri-scan was gemaakt.

Gianni de Bruin haakte in de wedstrijd tegen Almere geblesseerd af. "Ik maakte een onverwachtse beweging en voelde iets knappen in mijn knie."


Schellevis zevende op EK-cross

stolwijk • Veldrijder Remco Schellevis eindigde zaterdag in Rosmalen tijdens de EK Cross bij de Masters-35+ als zevende in zijn categorie. Met de latere winnaar Ondrej Zeleny (Tsjechië), kende de Stolker een bliksemstart. Schellevis kon zijn tempo echter niet volgen en kwam in een groepje te zitten dat op het snelle parkoers met drie hoge bruggen streed voor de vijfde plaats. De nummer zes van het onlangs verreden districtskampioenschap was tevreden met zijn klassering op anderhalve minuut van de Tsjech.


Succesvol weekend MHC Krimpen

krimpen aan den ijssel • Heren 1 van MHC Krimpen wist met 1-2 te winnen in Naaldwijk. De Krimpense hockeydames konden thuis een 5-1 overwinning bij schrijven.

Heren 1 begon uit bij koploper Westland sterk en georganiseerd en wist na een kleine twintig minuten via Martijn Hofwegen te scoren uit een strafcorner. Lang konden de gasten zonder echt in de problemen te komen de voorsprong behouden, maar na de gelijkmaker van Westland wisselde de thuisploeg even voor het einde de keeper voor een extra veldspeler om zo vol voor de winst te gaan. Dit pakte voor hen verkeerd uit. Na een goede actie op het middenveld stuurde aanvoerder Jeroen Vermeulen Jamil Abraham richting open goal: 1-2.
Dames 1 was doeltreffend tegen HC IJssel. De treffers kwamen op naam van Beau van der Heijden, Romy Brugman (beiden 2) en Floortje Buijs.