DCV op derde plaats, Spirit zakt weg

krimpen a/d ijssel • DCV is niet te stuiten in de 2e klasse D. De Krimpenaren versloegen Zuidland met 0-2 en nemen nu de derde plaats in achter koploper Neptunus-Schiebroek en Sparta. Spirit zakt steeds verder weg na de 0-1 nederlaag tegen Alexandria '66.

DCV speelde een matige eerste helft, maar raakte in het tweede bedrijf op volle toeren. Zuidland werd toen van de mat geveegd. Guido van Ooijen ging goed door aan de linkerkant en de bal belandde uiteindelijk op de rand van de zestien bij Daan van Ingen. Met zijn sterke rechterbeen liet hij de keeper kansloos: 0-1. DCV behield het betere van het spel en breidde de voorsprong in de 59ste minuut uit. Daan Beumer vond in eerste instantie de keeper nog op zijn weg, maar in de rebound kreeg Guido van Ooijen de bal wel in het doel: 0-2. De wedstrijd was gespeeld. Via Patrick Groen en Daan Beumer had de score zelfs nog hoger uit kunnen vallen.

Matige vorm

Spirit verloor op eigen veld met 0-1 van Alexandria' 66. Het tekent de matige vorm van de geel-witten in deze fase van de competitie. De thuisclub moest het stellen zonder Bas Haasnoot, Stefan Bitter, Julian Rook, Sander Kalkman, Ingmar Burema en Laurens Visser. Toch wilde trainer Richard van Cappellen geen excuses aanvoeren. "De selectie is breed genoeg om dat op te vangen. Het scoren wilde echter niet lukken."

Alexandria '66 kwam in de 38ste minuut op een 0-1 voorsprong. Vanaf dat moment deden de Rotterdammers er alles aan om Spirit niet z'n gewenste spel te laten spelen en dat had succes. Uit de laatste vier wedstrijden behaalde Spirit slechts één punt.