Gouderak en Bergambacht kiezen de aanval

gouderak • Als twee teams volop voor de aanval kiezen, krijg je een aantrekkelijke derby met veel doelpunten. Gouderak-Bergambacht eindigde daarom in 3-4. Bij rust was de stand al 3-3 en leken beide vierdeklassers op weg naar een korfbaluitslag. Het matige verdedigen leverde voor beide doelen hachelijke momenten op. Bergambacht nam steeds een voorsprong, maar zag Gouderak drie keer langszij komen. In de tweede helft speelden de bezoekers meer vanuit een strakke organisatie en kreeg Gouderak geen kansen meer. Pieter Meijer werd matchwinnaar door de 3-4 langs Gouderak-doelman Stef Hoogendoorn te schieten. Meijer bracht daarmee de productie op twee treffers. De andere Bergambachtse doelpunten kwamen op naam van Farouk el Kadiri en een eigen goal van Rens van Ommen (Gouderak). Namens de thuisclub schoten Gerben Slaman, Nelis Speksnijder en Hugo Bitter raak. Beide trainers waren tevreden over de inzet van hun spelers. De vele fouten namen ze voor lief.