Open dag Van Waning Stichting

krimpen a/d lek • De Van Waning Stichting houdt op zaterdag 17 november van 12.00 tot 15.00 uur een open dag voor de werving van vrijwilligers en bestuurders.

Door de inzet van vrijwilligers is het mogelijk om het zeilschip de Zeldenrust in een zo authentiek mogelijke staat in de vaart te houden en te bewaren voor de toekomst. De stichting ziet het aantal vrijwilligers teruglopen en wil hier graag verandering in brengen. Doelstelling van de Van Waning Stichting is het bevorderen van de kennis, belangstelling en behoud voor de historische binnenscheepvaart op de Hollandsche IJssel en de Lek in het bijzonder. De stichting is de trotse eigenaar van zeilschip de Zeldenrust. Deze ligt in de Museumhaven, aan de Rijsdijk tegenover nummer 27 te Krimpen aan de Lek. De Zeldenrust is een zeilend paviljoenschuit, ook wel genoemd een paviljoentjalk uit 1914. Het schip werd gebouwd voor de zand- en grindvaart op de werf van de firma Weduwe Johannes van Duijvendijk te Ouderkerk aan den IJssel. Meer info: www.vanwaningstichting.nl


Lezing 'Toetanchamon'

krimpen a/d ijssel • Op uitnodiging van de Kunstkring Krimpen houdt Hans van Rossum op dinsdag 6 november een lezing over het graf van Toetanchamon. De lezing in Streekmuseum Krimpenerwaard begint om 20.00 uur. Eind november 1922 ontdekt Howard Carter het graf van de Egyptische farao Toetanchamon. Het was een diepgewortelde wens van hem om de graftombe ooit te ontdekken en het is hem gelukt. Tot nu toe het enige geheel intact gebleven graf van een farao dat in Egypte gevonden is. . Het gaat bij deze lezing niet alleen om het spannende verhaal van de ontdekking van het graf maar ook om de gevonden voorwerpen. Entree is 7,50 euro.