• Luchtfoto van de Vlist.
• Luchtfoto van de Vlist. Foto: Jaap van den Berg

'Grenzen van de Krimpenerwaard'

bergambacht/vlist • Fotograaf Jaap van den Berg uit Bergambacht exposeert tot 23 november foto's in het kader van zijn project 'Grenzen van de Krimpenerwaard' in café-restaurant de Vlisterstee.

"Er zijn nu foto's te zien die ik maakte in de omgeving van Vlist. Deze zijn tijdens openingstijden van de Vlisterstee te bekijken. Deze keer heb ik geen persoonlijke presentatie, want ik ga verder met mijn reis langs de grens naar Haastrecht. Ook daar komt een expositie dan wel een presentatie. De locatie is nog niet bekend."

Met het fotoproject, dat hij enkele jaren geleden begon, legt Jaap van den Berg de grenzen van de Krimpenerwaard vast: "Grenzen die worden gevormd door de rivieren de Lek, de Vlist en de Hollandse IJssel. Het is mijn doel om de prachtige natuur en geografische structuur van die grenzen weer te geven." Zijn foto's werden gemaakt met behulp van uitgebreide fotoapparatuur, waaronder een vliegende camera. Het project is te volgen via de Facebook-pagina 'Grenzen van een polder'. De geëxposeerde foto's zijn te koop. Jaap van den Berg richtte zich eerder op het maken van foto's van waterconstructies, spiegelingen en waterlandschappen en exposeerde al verschillende keren in de regio. Zijn werk is te zien op zijn website www.beeldenmeer.nl. Eind 2016 was hij als gastcurator en beeldend kunstenaar verantwoordelijk voor de multimedia-tentoonstelling 'Waarom gaat het goed in je leven?' in Museum Gouda. Harry Anders maakte hiervoor een virtuele tour: www.waaromgaathetgoedinjeleven.nl

Momenteel werkt Jaap van den Berg naast 'Grenzen van de Krimpenerwaard' aan een aantal nieuwe projecten. "Zo volg ik de komende jaren de kust van Nederland."