• De cast van 'Terug naar Warschau'.
• De cast van 'Terug naar Warschau'.

Schijnwerper: 'Terug naar Warschau'

haastrecht • Toneelvereniging De Schijnwerper speelt de avondvullende voorstelling 'Terug naar Warschau' op 10, 11, 16 en 17 november in cc Concordia te Haastrecht.

Terug in de tijd… 1963. Locatie is een volksbuurt in Nederland. Wanda is opgegroeid in een aristocratische familie in Warschau en na de Tweede Wereldoorlog terechtgekomen in Nederland.

Ze leeft samen met haar stiefdochter in een buurt waar ze totaal niet kan aarden. De omgeving beschouwt haar als een ongewenste vreemdeling. Dan ontmoet ze Michal, die haar vertelt over Warschau. Het idee ontstaat dat ze terug kan. Zal het Wanda daadwerkelijk lukken of is het een illusie?

Parallellen

De tekst is geschreven door Jan Staal en bevat mooie dialogen, indringende scenes en tevens luchtige verhalen van de buurtbewoners. Vermeldenswaard is dat er parallellen met onze huidige tijd zijn.

Toneelvereniging De Schijnwerper bestaat 46 jaar en speelt diverse voorstellingen en eenakters in wisselende samenstelling van amateur-toneelspelers. Alle leden komen uit de regio Haastrecht/Groene Hart en hebben een passie voor toneel en theater. Dit jaar is de regie in handen van Cor van Dijk, lid van De Schijnwerper.

Kaarten

Aanvang 20.00 uur op 10, 16 en 17 november en 14.30 uur op 11 november. Kaarten kosten 12,50 euro per stuk (10 euro voor CJP/ 65+ of Vrienden van De Schijnwerper). De tickets zijn te reserveren via www.deschijnwerper.nl of 0182-502652.