Concert Concordia

haastrecht • Muziekvereniging Concordia geeft zaterdag 10 november een concert in verenigingsgebouw De Grote Haven, Grote Haven 40 in Haastrecht. Het harmonieorkest, leerlingenorkest en startersorkest spelen uiteenlopende muziekstukken, van klassiek tot populair. Aanvang 19.30 uur, gratis entree.


Israëlavond

bergambacht • 'Vrienden van Israël in de Krimpenerwaard' houdt op woensdagavond 21 november in gebouw De Schakel te Bergambacht een Israëlavond. Aanvang 19.45 uur. Ds. Henk Poot spreekt over het onderwerp: 'Jeruzalem, stad van de Grote Koning'.


Percussieworkshop

stolwijk • Muziekvereniging Harmonie Stolwijk organiseert zaterdag 10 november om 13.00 uur een (gratis) percussieworkshop in Het Kwartier. In een paar uur tijd studeren deelnemers met een groep een aantal ritmes in, die samenkomen tot een muziekstuk. Na afloop krijgt iedereen een aandenken mee om thuis verder te oefenen. De percussieworkshop is leuk voor elk gezelschap en verschillende leeftijden (vanaf 10 jaar). Aanmelden kan via: harmoniestolwijk100jaar@gmail.com of 06-46744985.


Jubileumconcert

gouda • De Lofzang viert haar 45-jarig jubileum. In 1973 werd het koor opgericht vanuit de St-Jansgemeente. Het jubileum wordt gevierd met een concert op zaterdag 10 november in de St. Janskerk te Gouda. De Lofzang voert hier de Deutsche Messe van Schubert en Psalm 103 van Mobach uit. Het geheel staat o.l.v. dirigente Nelly v/d. Broek; het koor wordt muzikaal begeleid door orkest Con Passione. Aanvang 20.00 uur, de toegang bedraagt 7,50 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij aanvang van het concert.


Ontmoetingsdag

regio • De SWOB/V organiseert donderdag 1 november een Ontmoetingsdag voor de inwoners van Ammerstol, Bergambacht en Berkenwoude. Na ontvangst met koffie en gebak is er een ABC-quiz met aansluitend een lunch. Muziek en zang worden verzorgd door zangkoor Cheerio uit Schoonhoven. Eén en ander vindt vanaf 10.00 uur plaats in De Schakel, Schoolstraat 24 in Bergambacht. Aanmelden à 15 euro (incl. lunch, drankjes en hapjes gedurende de dag) kan bij Mieke Goudriaan (Ammerstol), 352731; Marjo Eichelsheim (Bergambacht), 353460 en Ria van Cappellen (Berkenwoude), 362832. Op verzoek wordt voor vervoer gezorgd.


Herdenkingsavond

benschop • Uitvaartverzorging Midland organiseert zaterdagavond 17 november (vanaf 19.30 uur) een herdenkingsavond voor een ieder die afscheid heeft moeten nemen van een dierbare, ongeacht door wie de uitvaart destijds verzorgd is. Plaats van handeling is Dorpshuis XXL in Benschop.

Er zullen verschillende herinneringsmomenten zijn waardoor het mogelijk is dat de naam van een dierbare genoemd wordt. Indien gewenst kan men dat tot 12 november aangeven. De muzikale begeleiding is ook dit jaar van Gospelkoor El Shaddai en soliste Eline van Os. Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten De toegang is gratis, maar aanmelden (info@uitvaartverzorgingmidland.nl/06-53 53 68 88) is gewenst.