Hoffman Elektro wint Innovatie Award

bergambacht • Met het Ben Oude NijHuis, een verpleeghuis in Rotterdam dat begin deze maand open ging, heeft Hoffman Elektro afgelopen week de Uneto-VNI Innovatie Award 2018 gewonnen. Het elektrotechnisch installatiebedrijf ontving de award uit handen van voorzitter Doekle Terpstra.

Hoffman Elektro kreeg van de aanwezige branchegenoten de meeste stemmen tijdens de bijeenkomst die plaatsvond op de Vakbeurs Energie in Den Bosch. Hoffman Elektro versloeg daarmee Croonwolter&dros, dat verantwoordelijk is voor de renovatie van de Maastunnel in Rotterdam, en de combinatie Kuijpers Installaties en ULC, dat tekende voor de bouw en renovatie van Naturalis Biodiversity Center in Leiden.
Het Ben Oude NijHuis is een voormalig nonnenklooster dat is omgetoverd tot een verpleeghuis voor senioren met een lichte zorgvraag of dementie. Het initiatief voor deze kleinschalige woonvorm is afkomstig van Jan Slagter, directeur van Omroep Max. In het Ben Oude Nijhuis zijn 57 appartementen gerealiseerd. Hoffman Elektro heeft het verpleeghuis onder meer voorzien van een zorgsysteem met valdetectie en dwaalpreventie. Daarnaast zijn video-intercoms en een brandmeldinstallatie geplaatst. Het dak is voorzien van zonnepanelen, die dertig procent van de benodigde stroom opwekken.


Demonstratiedag Fischer Technik

schoonhoven • Fischer Technikclub Nederland houdt op zaterdag 27 oktober de jaarlijkse demonstratiedag in Schoonhoven. Plaats van handeling is Het Bastion, aan de Wal 5.
Diverse clubleden hebben weer nieuwe modellen gemaakt en stellen deze tentoon. Zo is er een complete lopende band, die onderdelen op verschillende plaatsen kan leggen. Dit in combinatie met een robotarm. Ook is er een modelhavenkraan te bewonderen. Deze wordt momenteel bij Mammoet in elkaar gezet. Tenslotte zijn er veel kleinere zelfrijdende auto's te bewonderen, staat er een snoepjesmachine die de kleur van de snoepjes kan herkennen en is er een clublid die een zogenaamde bruinkoolgraver heeft gebouwd. Nieuw is een hoekje, waar kinderen zelf een model in elkaar kunnen knutselen. De demonstratiedag duurt van 10.00 tot 14.00.


Muzikale avond

cabauw • Het Weteringkoor uit Cabauw organiseert zaterdagavond 3 november (19.30 uur) een muzikale avond in partycentrum In 't Witte Paard. Naast het Cabauwse koor treden ook de IJsselzangers uit Montfoort op en Fingers Crossed uit Cabauw. In de pauze is er een verloting met diverse prijzen, na afloop wordt er een afterparty gehouden. Kaarten zijn à 5 euro in de voorverkoop te verkrijgen bij In het Witte Paard in Cabauw, The Read Shop in Lopik en Jan en Ria v/d Ham, Zuizijde 158 in Polsbroek. Aan de zaal kosten de kaarten 7,50 euro.


Repair café

haastrecht • Donderdag 1 november is er weer een Repair Café in Haastrecht. Iedereen is welkom om tussen 13.30 en 16.00 uur met hun kapotte spullen naar Theater Concordia te komen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs weer in orde te maken.