Winst voor Perkouw en Schoonhoven

schoonhoven/berkenwoude • Door een zwaarbevochten 0-1 overwinning op Zwarte Pijl blijft vv Schoonhoven bovenin meedoen. FC Perkouw behaalde z'n eerste zege. CION werd met 1-2 verslagen.

Schoonhoven steeg naar de gedeelde derde plaats met 10 punten uit 5 wedstrijden. Trainer Raymond van der Kort moest sleutelen aan zijn elftal. Amine Karroum, Deef Vermeulen, Steven de Jong en Jordy Hartmann haakten af voor het duel tegen Zwarte Pijl. Robin Heikoop was in verband met werkzaamheden niet beschikbaar. In de 29ste minuut kwam Schoonhoven verdiend op 0-1. Arie Versluis rondde een fraaie aanval af met een bekeken schot in de verre hoek. Na rust had Schoonhoven het lastig. Yannis van der Graaf moest enkele keren handelend optreden, maar de schoten waren een makkelijke prooi voor de pas 18-jarige doelman. Halverwege de tweede helft had Zwarte Pijl met tien man op het veld moeten staan na een schandalige overtreding op Tiago de Vries, die direct het veld geblesseerd moest verlaten. De arbiter volstond echter met een gele kaart.

FC Perkouw boekte in Vlaardingen na drie remises op rij zijn eerste seizoenszege. CION werd met 1-2 verslagen. Nadat Kevin Guttink een teenlengte tekort kwam voor de Perkouwse openingstreffer, slaagde de thuisclub er wel in te scoren. Perkouwenaar Dennis Bodegom veranderde ongewild een Vlaardingse inzet van richting, waardoor sluitpost Albert Vente kansloos was. Na rust stelde Perkouw orde op zaken. Maureen Plug tekende voor de gelijkmaker. Nadat een Vlaardinger met twee keer geel op zak het veld moest verlaten, creëerde Perkouw kans na kans. Met een schitterend doelpunt zorgde Guttink voor de driepunter.