Derde zege Ammerstol

ammerstol • Ammerstol behaalde z'n derde overwinning in dit prille seizoen. In Rotterdam werd SDV met 1-3 verslagen. Bij rust was de stand nog dubbelblank. In de tweede helft begon SDV fanatiek en na een fraaie solo-actie kwam de thuisclub op 1-0. ASV bracht diverse kansen om zeep, totdat Raymon Spierdijk attent was bij een afgeslagen bal: 1-1. Ammerstol rook de overwinning en die kwam er ook. Mick de Lange zorgde voor 1-2. De bezoekers bleven drukken. De tegenstander ging fouten maken en zorgde met een eigen doelpunt voor de eindstand: 1-3.

Gouderak stunt tegen Nieuwerkerk

gouderak • Gouderak stuntte tegen Nieuwerkerk en versloeg de gedoodverfde titelkandidaat aan de Kattendijk met 2-1. De opponent werd in deel twee op een 1-0 achterstand gezet door Rick den Boer. In de 68ste minuut kwam Nieuwerkerk langszij (1-1) en toen werd het billenknijpen voor de aanhang. Gouderak-doelman Stef Hoogendoorn onderscheidde zich tijdens dat offensief. Uit het niets kwam Gouderak op 2-1. Jesse Metselaar zag dat de Nieuwerkerke goalie te ver voor zijn doel stond en schoot van grote afstand raak. Een wereldgoal, volgens de toeschouwers.

Eerste overwinning

polsbroek • SPV'81 boekte in en tegen Bodegraven zijn eerste overwinning van het seizoen. De Polsbroekenaren begonnen goed tegen de thuisclub, waar hun oud-trainer Frits van Dijk nu de coach is. Na een scherpe steekpass van Twan Korevaar kreeg Sander Koolwijk een niet te missen kans, die hij benutte. Kort daarna onderschepte de attente Aris van der Vlist een breed gelegde bal van de Bodegraafse doelman. Hij schoof de bal meteen in het verlaten doel. Vlak voor rust viel de aansluitingstreffer. "Bodegraven probeerde het wel na rust, maar wij bleven bleef de baas op het veld," aldus SPV-trainer Gert Alblas. "Het duurde tot tien minuten voor tijd, voordat we de marge groter konden maken. A-junior Thomas Spelt rondde voorbereidend werk van Bastiaan van Dijk af. Vlak voor tijd behield Spelt op zijn beurt het overzicht en bediende Niek de Wit op maat."