Lopik verrast Loosdrecht

lopik • Lopik boekte zijn eerste zege als tweedeklasser. Het ervaren Loosdrecht werd met 3-2 verslagen.

Het elftal van Bertus van Schaik startte verrassend sterk. Davy Boon opende de score vanaf elf meter, toen hij in het zestienmetergebied onderuit werd getrokken. Kort daarna verdubbelde Ardy de With de score. Lopik bleef druk zetten en Melvin Lamens schoot op aangeven van Tom Grootendorst de bal tegen de onderkant van de lat. Maar ook de gasten trokken naar voren en Lopik-doelman Twan Schimmel voorkwam met een fraaie redding vlak voor rust de aansluitingstreffer.

"Je weet dat Loosdrecht komt na rust en we bezweken bijna onder die druk," vertelde Van Schaik na afloop. "De 2-1 en de gelijkmaker vielen te snel achter elkaar. Ik verwachtte dat we overlopen zouden worden, maar Loosdrecht ging minder opportunistisch spelen. Dat gaf ons de kans om te herstellen. Met veel vechtlust slaagde Jordy Keja erin ons opnieuw op voorsprong te zetten. In de slotfase hadden we het moeilijk, maar op karakter en inzet sleepten we de eerste driepunter binnen."

Benschop verliest derby

benschop • In een draak van een wedstrijd verloor Benschop met 0-1 van het IJsselsteinse IJFC.

Beide ploegen kregen weinig kansen. De bezoekers braken de wedstrijd halverwege de eerste helft open. Na een hoekschop werd de bal niet ver genoeg weggewerkt. Een IJFC'er schoot raak van de rand van het strafschopgebied. De 500 toeschouwers verwachtten dat Benschop zou komen, maar de thuisclub kon geen vuist maken. David Verweij was na rust nog het dichtst bij de gelijkmaker. Zijn kopbal belandde tegen de lat. Na afloop toonde Benschop zich een prima gastheer, al vermaakten de IJsselsteiners zich het beste.

Bergambacht-NOCKralingen gestaakt

bergambacht • Bij een 2-1 stand in het voordeel van Bergambacht raakte in de 50ste minuut bij een speler van NOCKralingen tijdens een duel een arm uit de kom. Het lukte de Bergambachtse spelers Patrick Potuyt en Roy Pons, die beiden fysiotherapeut zijn, niet om de arm weer terug in de kom te zetten. De onfortuinlijke Rotterdammer werd op een brancard achter het doel gezet. Omdat de komst van een ambulance langer dan een half uur duurde en niet alle bezoekers trek hadden om door te spelen, besloot de arbiter het duel te staken. "We begonnen goed voor rust," aldus Bergambacht-trainer Bert Potuyt, die begrip had voor het staken. "We kregen kans na kans, maar alleen Pieter Meijer scoorde twee keer. Vlak voor rust gaven we onnodig de tegengoal weg. Ik verwacht dat we op 10 november – een inhaalweekeinde - de resterende tijd volmaken."

Bloedeloze puntendeling

schoonhoven • Derdeklasser Schoonhoven was in Rotterdam nog het meest onder de indruk van het fraaie speelveld. De ploeg van trainer Raymond van der Kort trad aan op sportpark Woudestein tegen de amateurs van Excelsior. Deze bijzondere ambiance gaf geen aanleiding om hoogstandjes te laten zien. Het treffen eindigde in een bloedeloze puntendeling: 0-0.