Eerste nederlaag Stolwijk; winst Haastrecht

regio • Stolwijk verloor in Rotterdam enigszins geflatteerd met 5-1 van IJsselmonde en raakte daarmee zijn ongeslagen status kwijt.

Voor rust waren de gasten niet de mindere en hadden met wat meer geluk de leiding kunnen nemen. De thuisclub was vlak voor het rustsignaal wel trefzeker. In de tweede helft sneed het sterke IJsselmonde een paar keer door de Stolkse defensie heen en maakte toen het verschil. Mark Hoogendoorn redde in de slotfase de eer. "We zijn niet weggespeeld, maar zullen in de komende wedstrijden moeten laten zien uit welk hout we gesneden zijn," aldus Joost van Niekerk.

Tweede plaats

Haastrecht won in Waddinxveen met 1-4 van ASW. Het stijgt hiermee op de ranglijst van de derde klasse B achter koploper IJsselmonde naar de gedeelde tweede plaats.

Tijdens de warming-up haakte Lars Harmsen geblesseerd af. Twan Hoogendoorn was zijn vervanger. De Haastrechters waren veel beter op het hobbelige grasveld, maar grossierden in gemiste kansen. Pas na een half uur scoorde Jari van der Stok met een fraai lobje. In de tweede helft liep het beter. Thijmen Raateland verdubbelde de marge. De thuisclub bediende zich voornamelijk van de lange bal. Uit een zo'n uitbraak viel de aansluitingstreffer. "'Mijn verdediger' liep mee met de aanvaller in plaats van het duel aan te gaan," vertelde Haastrecht-trainer Edwin de Bruin. "Maar we pakten het gelukkig snel weer op."

Thijmen Raateland bracht het verschil weer snel op twee. "Ik had er meer moeten maken," erkende de trefzekere spits. Invaller Tom Schwiebbe, een eerstejaars junior, benutte in de slotfase een strafschop. "Met de uitslag ben ik tevreden, maar we haalden niet het gewenste niveau. Voor onze doelstelling om bij de eerste zes te eindigen liggen we op schema."

Cabauw leed tegen Wanica Star zijn vierde nederlaag op rij. De gasten uit Den Haag wonnen met 0-3.