• VV Schoonhoven feliciteert de jarige businessclub.
• VV Schoonhoven feliciteert de jarige businessclub. Foto: aangeleverd

Businessclub vv Schoonhoven 10 jaar

schoonhoven • De businessclub van vv Schoonhoven bestaat 10 jaar. Dit heuglijke feit werd -op een kasteel in het Limburgse Baarlo- groots gevierd. Het Kontakt stelt 5 vragen aan de jarige businessclub:

Wat maakt jullie tot de 'meest ambitieuze businessclub van de Krimpenerwaard'?
Jeroen Vermeulen namens Businessclub vv Schoonhoven: 'Eigenlijk is dat een beetje een geuzennaam, omdat we zijn gestart in een periode dat nog veel meer businessclubs in deze regio het licht zagen. De ambitie leggen we ons vooral zelf op. In de loop der jaren hebben we dat onze 'Bubka-lat' genoemd: we willen elk jaar de lat een centimeter hoger leggen'.

Hoeveel leden hebben jullie en is er ruimte voor groei?

'We hebben inmiddels tachtig leden. En er is ruimte voor groei, maar vooral in kwaliteit. Want we zijn ervan overtuigd dat een businessclub drijft op twee zaken: een ijzersterk programma, maar vooral een goed netwerk'.

Wat was de mooiste/meest succesvolle activiteit de afgelopen tien jaar?

'Persoonlijk is mijn top-3: Monaco aan de Lek, Highland Games en onze trips naar de sneeuw (die er twee keer niet was) van Willingen. Uit onze enquête onder leden blijkt dat onze citytrips het meest worden gewaardeerd. We zijn bijvoorbeeld al naar Groningen, Haarlem, Keulen, Maastricht en dus Willingen geweest'.

Wat hebben jullie voor vv Schoonhoven kunnen betekenen?

'We hebben een flinke bijdrage geleverd aan, zeg maar, de hardware: nieuwe kleedkamers, dug-outs en verlichting. We zouden nu graag zien dat de focus op 'software' komt te liggen. Dus dat vv Schoonhoven een leuke vereniging blijft voor iedereen. En dat we op de een of andere manier een bijdrage kunnen leveren aan sportieve verbetering. Schoonhoven zou toch eens naar de tweede klasse moeten..'

Waarom moeten ondernemers vooral lid worden van de businessclub?

'Dat is gelukkig ook makkelijk door de donateurs zelf te beantwoorden, want dat hebben we hen in de enquête ook gevraagd. Bovenaan staat de gezelligheid en de leuke events en vlak daarna volgt de mogelijkheid het zakelijke netwerk uit te breiden. Op de gedeelde derde plaats staat de ondersteuning aan vv Schoonhoven en de mogelijkheid meer mensen te leren kennen. Wat ons betreft onderschrijft dit ons motto: miscemus utile dulci - het nuttige met het aangename verenigen'.