Plaatsvervangers in klaslokaal

schoonhoven • Broers, zussen, ouders en grootouders nemen op woensdag 10 oktober tijdens het eerste en tweede lesuur in de klas de plaats in van leerlingen van de Willem de Zwijgerschool in Schoonhoven. De leerlingen mogen uitslapen als ze voor een plaatsvervanger zorgen die 5 of 10 euro wil doneren voor deelname aan 'hun' les. Dat geld wordt besteed aan de stichting Edukans in het Afrikaanse Malawi, waar 'De Willem' een onderwijsproject steunt. Met deze en andere acties probeert de school in totaal 14.000 euro te vergaren. In februari 2019 reizen een leerling en een docent van de WZ met hulpverleners van Edukans naar Malawi om daar bij te dragen aan verbetering van de omstandigheden.


18 jaar en dan?

schoonhoven • Op woensdag 17 oktober wordt er een informatieavond georganiseerd door SWOS in samenwerking met MEE-Midden Holland met als thema: 18 jaar en dan? Deze avond is bedoeld voor jongeren met een beperking en hun ouders.

MEE geeft deze avond een presentatie over werken, leren, studiefinanciering, dagbesteding, participatiewet, wonen (begeleid of zelfstandig), de WLZ en WMO/ en beschermingsmaatregelen (bewind voering, mentorschap en curatele.) Tijdens de informatieavond wordt een informatiemarkt gehouden voor de bezoekers van de avond. Aanwezige zorgaanbieders die zich presenteren zijn Gemiva, Unieck, zorgboerderij Bij de HEM, Kwintes, jeugd-en jongerenwerk, het Thomashuis, zorgboerderij de Vlist en dagbesteding De Hoekse Gang. De bijeenkomst vindt woensdag 17 oktober van 19.30 tot 21.00 uur plaats bij de SWOS, Oranjeplaats 45B. Voor informatie en aanmelden: SWOS, 0182-381227/welzijnspunt@swoschoonhoven.nl


Fotoworkshop

lopik • Stichting Kunst en Cultuur Lopik organiseert op vrijdag 19 oktober de fotoworkshop 'de basis van de fotografie'. Plaats van handeling is de het Dijkhuis in Jaarsveld, waar allround wildlife-fotograaf Alexander Koenders tips geeft voor het fotograferen in de natuur. Hij combineert zijn kennis van de techniek van het fotograferen met zijn ervaring vanuit de praktijk. Kosten deelname: 10 euro, te betalen bij binnenkomst. In totaal twintig personen kunnen deelnemen; aanmelden bij dienyscheffer@outlook.com Werk van Alexander Koenders is te zien in dorpshuis De Schouw.


Infoavond

regio • Iedereen die meer wil weten over niet-aangeboren hersenletsel is welkom op een informatieavond, georganiseerd door de welzijnsstichting samen met MEE. Niet-aangeboren hersenletsel kan op verschillende manieren ontstaan. Door bijvoorbeeld een ongeluk, herseninfarct, reanimatie, hersenschudding of door neurologische aandoeningen. Er is ook gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en mogelijk ervaringen te delen. De informatieavond vindt plaats op woensdag 24 oktober van 19.30 tot 21.30 uur in de Hof van Stein, De Ruyterstraat (ingang onderaan de dijk) te Haastrecht. Inloop vanaf 19.00 uur, het programma begint om 19.30 uur. Bij voorkeur aanmelden maar zonder afspraak binnenlopen kan ook. De informatieavond is gratis. Meer informatie: SWOBV: 0182-350012 of info@swobv.nl