PvdA start petitie tegen plannen woningbouw

krimpenerwaard • De Partij van de Arbeid in Krimpenerwaard is een petitie gestart tegen het voorstel van het college om ruim tweehonderd hectare aan woningbouw te realiseren tussen Krimpen aan de Lek en Krimpen aan den IJssel.

In het voorstel laat het college weten de lobby voor de aanleg van een tweede oeververbinding (naast de Algerabrug) tussen de regio Rotterdam en de Krimpenerwaard te willen versterken. Ze wil dit doen door de aanleg van deze brug te ruilen tegen de bebouwing van tweehonderd hectare polderlandschap. De PvdA is van mening dat de bereikbaarheid van de Krimpenerwaard inderdaad verbeterd moet worden, maar dat er daarvoor geen sprake kan zijn van het opofferen van zoveel groen gebied.

Slecht plan
Fractievoorzitter Cees van der Graaf is duidelijk: "Dit is een zeer slecht plan en de PvdA is hier fel op tegen. Het gaat hier om een mooi stuk open polderlandschap dat een natuurlijke buffer vormt tussen het meer stedelijke Krimpen aan den IJssel en de groene en open Krimpenerwaard. Dit gebied mág niet verloren gaan. Daarnaast worden de inwoners van Krimpen aan de Lek onevenredig hard geraakt met dit plan. Zij krijgen een compleet dorp met mogelijk meer dan zevenduizend woningen in hun achtertuin. De inwoners hebben grote zorgen over dit plan. Om dat duidelijk te maken aan dit college zijn we deze petitie (www.petitiekrimpen.nl) gestart."

Ook het CDA is tegen de woningbouw in de polder. Raadslid Kees Larooij vindt het ; 'prima' om te kijken of de gemeente Krimpenerwaard kan helpen bij een extra woningbouwopgave, "maar dan moeten die woningen wel passen bij de kernen in de Krimpenerwaard. Het moet onze gemeente versterken, niet uit balans brengen."