STV Lekstreek wint NK Clubs

krimpenerwaard • STV Lekstreek heeft zaterdag het Nederlands kampioenschap voor clubs gewonnen. Tijdens deze wedstrijd, dat dit jaar voor het eerst werd georganiseerd, gingen de twaalf best geplaatste clubs van Nederland in Thialf de strijd met elkaar aan.

Elke geplaatste club mocht een team samenstellen, waaronder ook de topschaatsers die lid zijn van de vereniging. Voor STV Lekstreek betekende dit dat onder anderen wereldkampioen Patrick Roest en Hein Otterspeer van Team Lotto Jumbo aan de start stonden. Daarnaast deden namens de Krimpenerwaarders Sacha van der Weide, Inge de Heer, Daphne de Ruiter, Leon de Hoop, Jesse Stam, Sjoerd IJzerman, Sophie Scheer, Lijnie Boele, Sandra van Wijngaarden, Sandra Dekker, Gerben van Leeuwen en Jeroen Schorning mee. Richard Stolwijk als coach en Jacob Kleibeuker met Jerry van Herk als begeleiding zorgden ervoor dat het team goed kon presteren.

Niet alleen waren de deelnemers naar Friesland afgereisd, ook veel andere leden en supporters waren present. Met spandoeken en vlaggen schreeuwden zij de Krimpenerwaarders naar snelle tijden. Nadat eerst de junioren hun afstanden hadden gereden stond STV Lekstreek op de tweede plaats in het tussenklassement, achter de Alkmaarsche IJsclub. In de laatste rit, waarin Patrick Roest het opnam tegen Sven Kramer, reed de Lekstreker een tijd van 3.38.71 –goed voor een nieuw baanrecord- op de 3.000 meter. Hij won de rit daarmee van Kramer.
Na deze tweestrijd stond STV Lekstreek bovenaan in het klassement en schreef daarmee het kampioenschap op zijn naam. Uiteindelijk ging Hardrijdersclub Heerenveen (HCH, van o.a. Sven Kramer) er vandoor met het zilver en de Alkmaarsche IJsclub brons.
Berit van Dobbenburgh stelde na afloop 'een hele trotse voorzitter' te zijn: "Dit hebben we als club geweldig gedaan. Ik vond het mooi om te zien dat ook onze subtoppers goede tijden en persoonlijke records hebben gereden. En dat we met zoveel supporters hier zijn. Wat dat betreft winnen we het ook van de andere clubs."
Vervolgens: "De beker gaat zeker mee naar de bijeenkomst van onze sponsors aanstaande woensdag om hen te bedanken en zaterdag naar het jeugdschaatsen, zodat we de jeugd enthousiasmeren lid te blijven van onze vereniging. Misschien staan zij over een aantal jaren ook wel aan de start van dit mooie toernooi. Op 5 oktober 2019 zullen we onze titel met verve verdedigen."
Patrick Roest gelijk na de race: "Dat we die cup nu pakken is heel mooi voor de club. Ikzelf ben natuurlijk blij dat ik het seizoen zo heb kunnen beginnen."


Bekerloting

krimpenerwaard • In de eerste ronde van de districtsbeker West 2 speelt Dilettant een thuiswedstrijd tegen Leonidas-zondag. Dit duel zal worden gespeeld op zaterdag 10 november. Spirit is vrijgeloot.


Open avond jeugdbadminton

schoonhoven • Badminton Club Schoonhoven houdt maandag 15 oktober een open avond voor de jeugd. Iedereen vanaf 6 jaar is welkom om gezellig mee te komen trainen. Rackets kunnen worden geleed van de club, wel graag (binnen)sportschoenen aandoen. Een en ander vindt van 19.00 tot 20.00 uur plaats in sporthal De Meent te Schoonhoven. Deelname is gratis, voor meer informatie: www.badmintonclubschoonhoven.nl.