Ammerstol toont karakter

ammerstol • Ammerstol toonde karakter in het duel met Swift Boys. De ploeg van trainer Rieny Looren de Jong poetste een 2-3 achterstand weg en won na een chaotische slotfase met 4-3. De wedstrijd werd 9 minuten voor tijd gestaakt door de scheidsrechter na een rode kaart voor de Rotterdamse doelman, die weigerde te vertrekken. Na overleg besloot de leidsman het spel te hervatten. "Swift Boys had gelukkig geen zin om voor negen minuten terug te komen", aldus Looren de Jong.

Lekkerkerk speelt gelijk

lekkerkerk • Lekkerkerk heeft na drie wedstrijden pas twee punten behaald. Ook tegen CION ging het niet naar wens en kwamen de Lekkerkerkers niet verder dan 0-0. Zaterdag staat de derby tegen het eveneens stroef gestarte FC Perkouw op het programma.

CKC te sterk voor Gouderak

gouderak • Vierdeklasser Gouderak verloor in Kralingseveer met 6-0 van CKC. De titelkandidaat uit Kralingseveer was een maatje te groot voor de mannen van trainer Raymond Noordam. Al in de eerste minuut lag de bal achter doelman Stef Hoogendoorn enn in de achtste minuut stond nummer twee op het scorebord.

FC Perkouw beloont zichzelf niet

berkenwoude • Een beter FC Perkouw kwam op eigen veld niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Excelsior Rotterdam. De thuisclub creëerde veel kansen, maar met name Kevin Guttink slaagde er niet in te scoren. De gasten beperkten zich tot verdedigen.

Bergambacht behoudt ongeslagen status

bergambacht • Via een doelpunt van Luuk Botter twee minuten voor tijd won Bergambacht in Rotterdam met 0-1 van Hillegersberg, waarvan vorig seizoen twee keer werd verloren. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. De opbouw van de thuisclub verliep beter dan die van de Bergambachtenaren, die wel de beste kansen kregen. Pieter Meijer trof twee keer de lat. Bergambacht-doelman Roy Pons hield met fraaie reddingen de nul. Na rust drong het elftal van Bert Potuyt aan. "Het was oppassen geblazen, maar uiteindelijk viel de goal toch," vertelde een tevreden Potuyt na afloop. "Onze start is beter dan vorig jaar. Er komen nog twee lastige wedstrijden aan. Als we die winnen, zijn we goed op weg."

SPV'81 ontbeert geluk

polsbroek • SPV'81 verloor in Polsbroek met 1-4 van Woerden, dat al snel via de penaltystip op voorsprong kwam. Uit het niets viel de 0-2. De thuisclub kwam goed terug en een perfect ingeschoten vrije trap van Ivo Sluis in de kruising -vlak voor rust- bood perspectief. De Polsbroekenaren gingen in de tweede helft meteen op jacht naar de gelijkmaker, maar gaven daarbij teveel ruimte weg, waarvan Woerden doeltreffend profiteerde. "Het wilde maar niet lukken, terwijl we goed partij gaven," merkte SPV-trainer Gert Alblas op. Vlak voor tijd viel de vierde Woerdense treffer en stond SPV'81 weer met lege handen.