Eerste punt Lopik; Benschop onderuit

lopik/benschop • Lopik speelde in en tegen Almere met 2-2 gelijk en behaalde als nieuwbakken zaterdagtweedeklasser zijn eerste puntje.

De thuisclub was de bovenliggende partij, maar de Lopikenaren konden lang stand houden. De ruimtes tussen de linies werd echter te groot en de gasten konden dat niet meer belopen. Vlak voor rust nam Almere de leiding.

In de tweede helft speelde het elftal van Bertus van Schaik compacter en kwam er af en toe gevaarlijk uit. Na een verre ingooi van Tom Grootendorst werkte Jochem de Jong de gelijkmaker tegen de touwen. Almere vergrootte de druk en kwam opnieuw op voorsprong. "Almere dacht de buit al binnen te hebben," schetste Van Schaik. "Onze doelman Twan Schimmel hield ons echter in de wedstrijd. Een goede loopactie van Jordy Keja, die twee man wegtrok uit het centrum, bood Ardy de With de ruimte om te scoren. Gelukkig konden we het punt in de hectische slotfase over de streep trekken."

Veensche Boys-Benschop 3-0

Benschop verloor in Nijkerkerveen met 3-0 van medekoploper Veensche Boys. De Benschoppers verweerden zich goed, maar konden het eerste doelpunt van de thuisclub niet voorkomen. De gelijkmaker van David Verweij werd om discutabele redenen afgekeurd.

Benschop begon slecht aan de tweede helft. De tweede Nijkerkerveense goal viel snel en gasten voelden dat er niet veel te halen viel. De ervaren spelers van Veensche Boys gaven niets cadeau. De derde tegengoal was er eentje voor de statistieken. "We hebben nu twee keer verloren van de huidige top-2," vertelt elftalleider Martijn Sluis. Zaterdag ontvangt Benschop buur IJFC.