'Miscommunicatie' na brand

schoonhoven • Burgemeester Roel Cazemier gaat in gesprek met de leiding van de veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid om voortaan 'miscommunicatie' te voorkomen.

Aanleiding is de felle brand bij een verpakkingsbedrijf in Molenaarsgraaf (Alblasserwaard) op 27 september.

Overleg

Weliswaar was er 's ochtends om 8 uur ambtelijk overleg met de gemeente Molenwaard, maar NL-alerts aan de Schoonhovense bevolking om vanwege de chemische stoffen ramen en deuren dicht te houden, kwam slechts bij een kwart van de inwoners binnen.

Melding

VVD-woordvoerder Marco Oudshoorn was op de bewuste dag niet op de hoogte, terwijl zijn vriendin wel een melding kreeg. "Dat was raar, want we zaten samen aan tafel in onze woning. De scheidslijn was blijkbaar heel nauw."

Volgens Cazemier zijn er twee alerts gestuurd. "Toen de rookwolken richting Utrecht werden geblazen, kwam dat laatste bericht binnen. Er was geen gevaar meer. Ik geef toe dat dit beter kan en moet."

Metingen
De gemeente Krimpenerwaard heeft na de brand geen metingen verricht. Oudshoorn maakt zich zorgen over de aanpak.

"Met al het scheepvaartverkeer op de Lek en de verffabriek van Akzo Nobel aan de overzijde van de stad moeten we op onze hoede blijven. Het lijkt me niet nodig om onveilige situaties pas het hoofd te bieden na een ongeluk."

Geurt Mouthaan