Afbeelding
Foto: Wilmer van Bruchem

Speksnijder viert jubileum met modeshow

bergambacht • Speksnijder Mode kijkt met veel plezier terug op de grote modeshow ter ere van het tachtigjarig jubileum.

Het evenement vond woensdagavond plaats in de winkel aan de Hoofdstraat. "We hadden hiervoor de voorzijde van de winkel leeggeruimd om plaats te bieden aan de catwalk en bijna tweehonderd gasten", meldt Chris van Bruchem namens Speksnijder Mode.

Winacties
Het modehuis in Bergambacht had dan ook flink uitgepakt. Zo waren er winacties, een hapje en drankje, kreeg iedere tachtigjarige klant een cadeaubon van tachtig euro, gaf een kledingcoach tips en wierp een model een bruidsboeket in het publiek. Chris van Bruchem: "Het was eigenlijk één groot feest."

De mode werd getoond door modellen, maar ook sommige medewerkers van Speksnijder Mode lieten zich op de catwalk zien. Onder hen zelfs een oud-medewerker van 80 jaar.

"Dit najaar en komende winter zien we veel kleuren, vooral bij de dames. Het wordt een vrolijke bedoening op straat", weet Chris van Bruchem, die blij is met de vele enthousiaste reacties van de klanten na afloop van de modeshow.

Diverse Winkelhof-ondernemers hielpen mee om het jubileumevenement mogelijk te maken, zoals Kapsalon Grea, Oskam schoenen, Nana Groen Wonen en Slagerij Fred van Laar.


Najaarsbeurs

schoonhoven • Op vrijdag 12 oktober (19.00-21.00 uur) en zaterdag 13 oktober (9.00-13.00 uur) is er in gebouw de Bron, aan de Montignylaan in Schoonhoven, een najaarsbeurs. Hier zijn kleding, kerstartikelen en herfstdecoraties te koop.


Uitslag Tent klaverjas

schoonhoven • Vele kaartliefhebbers schoven vrijdagavond weer aan bij het jaarlijkse Tentklaverjas, Buiten de Veerpoort in Schoonhoven. De uitslag: 1. Leon Moor/Mo 6212 punten; 2. Ria Kapoen/Janny Rodriquez, 5315 punten; 3. Estrella/Floor Oskam, 5258 punten.


Veiligheidsdag

krimpenerwaard • Zien hoe de politie met politiehonden een gevaarlijke verdachte inrekent? Een kijkje nemen in een ambulance of spuiten met een brandweerslang? Dat en nog veel meer kan op de veiligheidsdag die op zaterdag 13 oktober van 10.00 tot 16.00 uur wordt gehouden op het terrein van de brandweerkazerne aan de Veerweg in Bergambacht. Diverse regionale en lokale hulpdiensten laten deze dag zien wat hun werk precies inhoudt en hoe zij samenwerken. De toegang is gratis.