Geslaagde seminar

schoonhoven • Sportwethouder Lavinja Sleeuwenhoek gaf zaterdag het startsein voor de tweedaagse internationale seminar van master John Burke uit Engeland. Hij kwam op uitnodiging van John Correljé, hoofdinstructeur van sportvereniging Chon Kyong, naar Schoonhoven om les in zelfverdediging te geven.

Bij Chon Kyong in Schoonhoven en Nieuwpoort wordt les gegeven in de Koreaanse vechtkunst Tang Soo Do (Koreaans karate). Master John Burke is geschoold in Japans karate. Beide vechtkunsten hebben dezelfde oorsprong. Respect voor elkaar, jezelf verdedigen en discipline zijn in beide sporten belangrijke pijlers.
Master John Burke is een meester in het verbinden van eeuwenoude kennis en het praktisch toepassen van de mogelijkheden van de loopvormen die beoefend worden in het Tang Soo Do en karate. Twee dagen training gaf de leerlingen veel handvatten om zich in hun sport te verdiepen. De deelnemers kwamen van verschillende sportscholen en stijlen uit heel Nederland. "John Burke is een icoon op het gebied van loopvormapplicaties en drukpunten. Hij heeft een eigen karateschool in Engeland en reist de wereld rond om seminars te geven. Hij legt op een rustige en humoristische manier de technieken uit past ze ook toe", aldus een tevreden John Correljé.


Open training

bergambacht • BZC Bergambacht houdt vanavond (dinsdag) een open waterpolotraining in zwembad De Hofstee te Bergambacht. De tijden waarop kinderen, dames en heren kunnen komen trainen zijn: 19.00-20.00 uur t/m 15 jaar; 20.00-21.00 uur vanaf 16 jaar en 20.00-21.00 uur volwassenen.


NK Clubs

bergambacht • Schaatsvereniging Lekstreek neemt op zaterdag 6 oktober deel aan het NK Clubs op de Thialfbaan in Heerenveen. De Krimpenerwaardse selectie telt in totaal veertien schaatsers: profs en amateurs. Bij de senioren wordt Lekstreek vertegenwoordigd door sprintkanon Hein Otterspeer (500 meter) en wereldkampioen Patrick Roest (3000 meter). Het is voor de eerste keer dat de KNSB een dergelijke titelstrijd organiseert voor junioren en senioren.