Spirit op kop na forse zege

ouderkerk a/d ijssel • Spirit gaat na een 1-4 overwinning op Kethel Spaland met zes punten aan de leiding in de tweede klasse D. De Ouderkerkers sloegen in Schiedam razendsnel toe. Binnen de kortste keren stond het 0-2 door doelpunten van Eric Jansen en Mick Veldhoen. Vlak voor de pauze kwam Kethel Spaland terug tot 1-2. Na de pauze ontsnapte Spirit aan een tweede tegentreffer. Vervolgens brachten Julian Rook en invaller Tim van der Zee de geel-witten in veiligheid: 1-4. Komende zaterdag staat de topper tegen Nieuwenhoorn op het programma.

Lekkerkerk komt goed terug

lekkerkerk • In een vermakelijk duel deelde derdeklasser Lekkerkerk de punten met FC IJsselmonde: 3-3. In deze wedstrijd waren Bart Sterrenburg, Tristan de Bruijn en Stefan Verwaard na schorsingen weer van de partij. Het toeval wilde dat zij hun competitiedebuut vierden met een doelpunt.

Benschop aan goede kant score

benschop • Benschop won verdiend met 4-1 van het Utrechtse Odysseus'91, dat voor rust goed partij gaf. David Verweij nam drie treffers voor zijn rekening, Martijn de With knalde bij 1-1 de bal in het dak van het doel.

Lopik met lege handen

lopik • Lopik verloor zijn eerste competitiewedstrijd – het duel tegen IJFC werd vorige week afgelast – met 0-1 van Delta Sport uit Houten. Beide plegen kregen weinig kansen. In de tweede helft moest een Houtense speler met rood van het veld en prompt scoorde Delta Sport. Lopik ging (voorzichtig) op jacht naar de gelijkmaker, want de bezoekers bleven in de omschakeling gevaarlijk. Gianni de Bruin kreeg nog de beste kans, toen hij alleen voor de doelman verscheen.

Bergambacht schiet uit zijn slof

bergambacht • Bergambacht had geen kind aan Bolnes en won met maar liefst 10-0. Binnen vijf minuten speelde de thuisclub al een gewonnen wedstrijd. Pieter Meijer scoorde uit de eerste de beste aanval en Kelvin Potuyt benutte een terecht toegekende strafschop. Bolnes sputterde even tegen, maar na de derde Bergambachtse goal was het over en uit.

Oorwassing

polsbroek • SPV'81 ging in Woerdensch Verlaat met 7-0 fiks onderuit tegen Sportief. Een balende SPV-trainer Gert Alblas na afloop: "Aan vrijwel elk tegendoelpunt ging een persoonlijke fout vooraf."

Ammerstol schiet raak

ammerstol • Ammerstol was op dreef tegen Zestienhoven. In Rotterdam wonnen de rood-witten met 1-4. Dat was een opsteker voor de bezoekers, die nog voor de pauze een grote voorsprong namen door treffers van Joshua Remmerswaal, Raymon Spierdijk en Etienne Niestadt: 0-3. Zestienhoven kon dat moeilijk verkroppen en moest na twee rode kaarten met negen man verder. Raymon Spierdijk zorgde voor 0-4. In de slotminuten redde de thuisclub de eer: 1-4.