• BrassBand Schoonhoven C speelt voor de bezoekers van Bartholomeusdag.
• BrassBand Schoonhoven C speelt voor de bezoekers van Bartholomeusdag. Foto: Robert van der Hek

Succesvol 11e Nazomerfestival

schoonhoven • Het elfde Nazomerfestival, dat tussen 31 augustus en 30 september plaatsvond, heeft opnieuw vele mensen naar de Zilverstad getrokken. Gedurende vijf weken waren ruim vijftig evenementen te beleven.

Naast vaste onderdelen, zoals het Oude Haven Concert, Open Monumentendag, de openluchtkerkdienst in het Springerpark en Bartholomeusdag, waren onder meer de tweejaarlijkse kunstroute Kunststroming door de Krimpenerwaard, vaartochten en vestingwandelingen in Schoonhoven en Nieuwpoort en het themaweekend Nazomer in de Waarden nieuwe evenementen. Een hoogtepunt was de tiende editie van City Beats!, het Schoonhovense muziekfestival aan de oevers van rivier de Lek.
Het Nazomerfestival is onderdeel van de citymarketing van Schoonhoven, dat daarmee ook zijn positie als nationale Zilverstad wil versterken. "Daarom waren we blij met het initiatief vanuit de goud- en zilversmeden om voor de tweede keer een Zilverweekend te organiseren", zegt Michiel van der Schaaf van Citymanagement Schoonhoven.

Het jaarlijkse succes van het Nazomerfestival is sowieso een groot compliment voor de organisatoren van de evenementen, vindt Van der Schaaf: "Het is mooi om te zien hoe al die betrokken bewoners, verenigingen, ondernemers en andere organisaties er ieder jaar weer in slagen een succesvol evenement neer te zetten."

Het twaalfde Nazomerfestival Schoonhoven vindt plaats tussen 31 augustus en 29 september 2019. Aanmelden van evenementen kan via info@zilverstadmarketing.nl.