Reactie

krimpenerwaard • "Wij hebben dezelfde doelstellingen als de huurdersvereniging van Groen Wonen Vlist", reageert Jacques Reniers, directeur-bestuurder van Groen Wonen Vlist, namens de bij de fusie betrokken woningcorporaties op het statement van de huurdersvereniging (zie artikel hiernaast). "Daarbij hechten wij veel belang aan het continueren van de dienstverlening, die door onze huurders wordt ervaren als dichtbij en dorps. Dat laatste denken wij ook goed te kunnen realiseren met de mogelijke fusie. In het komend onderzoek naar de haalbaarheid daarvan heeft dit onderwerp dan ook prioriteit."

Woningbouwvereniging Beter Wonen Ammerstol, Woningbouwstichting Samenwerking, Woningbouwvereniging Groen Wonen Vlist en Woningstichting Gouderak gaan er volgens Reniers van uit dat de fusie een antwoord biedt op de 'huidige kwetsbaarheid in termen van capaciteit en professionaliteit, die mede is ingegeven door de toegenomen regeldruk': "Door het bundelen van de krachten verwachten we de invulling van de volkshuisvestelijke opgaven en landelijke ambities -zoals op het terrein van verduurzaming- beter op te pakken."

Om er zeker van te zijn dat fuseren een passend antwoord is, willen de corporaties uiterlijk in januari 2019 de haalbaarheid hebben onderzocht. Reniers: "Wij willen de huurders(organisaties), de leden van de verenigingen, de gemeente Krimpenerwaard en de medewerkers van de vier partijen bij dit proces betrekken om te komen tot een gedragen resultaat."


LEZERS SCHRIJVEN

Wéér geen rotonde

Opnieuw lijkt de rotonde op de N207 bij de Hortensialaan in Stolwijk niet door te gaan. Dat is dan al voor de vijfde (!) keer. De eerste keer was in 1968, net na het opleveren van de wijk Overwetering. En dat terwijl de bewoners vanaf het begin was beloofd dat de rotonde er zou komen.

De voorziening blijft hard nodig, want de bewoners van de wijk moeten al jarenlang omrijden en zich door de dorpskern zien te worstelen voordat ze op de provincialeweg terechtkomen. Als je naar Gouda moet betekent dat al snel 4,5 kilometer omrijden, ondertussen geparkeerde auto's in de smalle straten, fietsers en het vele autoverkeer dat kinderen bij de school dropt zien te ontwijken.

Overigens is een rotonde niet eens per sé nodig, maar zou een doorbraak vanuit de Hortensialaan naar de provincialeweg volstaan. Inclusief in- en uitvoegstroken, net als bij SHD. Met de beschikbare 1.7 miljoen euro moet dat toch mogelijk zijn! Dan zou eindelijk een oude belofte zijn ingelost.

T. Klos,
Begoniastraat, Stolwijk.


Nieuwe gemeentesecretaris

lopik • Yvonne Halman is verkozen tot de nieuwe gemeentesecretaris van Lopik. Ze is de opvolger van Hans Capel die, na tien jaar als gemeentesecretaris bij de gemeente Lopik te hebben gewerkt, met pensioen gaat. Halman treedt vanaf maandag 14 januari 2019 in dienst.


Opbrengst collecte

lopik • De collecte voor KWF Kankerbestrijding in de gemeente Lopik heeft in totaal 7.616 euro opgebracht.