Schoonhoven op kop in derde klasse C

schoonhoven/berkenwoude • Het lijkt er op dat Schoonhoven met meer elan een goed voetbalseizoen wil draaien. De blauw-witten wonnen opnieuw. In Vlaardingen werd het sterk geachte CION met 0-2 verslagen. FC Perkouw deelde de punten met Leonidas: 1-1.

CION-Schoonhoven 0-2

Trainer Raymond van der Kort sprak van een zwaarbevochten zege. "CION gooide de beuk er in. We moesten ons letterlijk staande houden, maar dat is gelukt." In een fase waarin de tegenstander sterker werd, opende Rogier Peltenburg met een magistraal doelpunt de score: 0-1. Dat was voor de Vlaardingers het sein om er nog een schepje bovenop te doen. Doelman Yannis van de Graaf voorkwam echter een tegentreffer. Via counters werd Schoonhoven gevaarlijk. Tiago de Vries werd op tijd weggestuurd door Amine Karroum en zorgde beheerst voor 0-2.

Schoonhoven moet het de komende weken overigens stellen zonder Sharam Omary (schouder) en Ermin Begic (spierblessure). Komende zaterdag staat de streekderby tegen Dilettant op het programma.

FC Perkouw-Leonidas 1-1

FC Perkouw sleepte met werkvoetbal een 1-1 gelijkspel uit het vuur tegen Leonidas. Na een misverstand tussen verdediger Eelco van Viersen en doelman Albert Vente, die dachten dat de ander de bal weg zou werken, kwamen de gasten op voorsprong. Kevin Guttink maakte op aangeven van Dennis Bodegom al snel daarna gelijk. Het publiek verwachtte meer goals, maar kwam bedrogen uit. Perkouw leverde door het vertrek van Elgar Mudde, Christiaan Schrader en Ruben de Vries 45 doelpunten in. Gelukkig wist Leonidas het net ook niet meer vinden.