• Ingmar Burema scoort de 2-0.
• Ingmar Burema scoort de 2-0. Foto: René Bitter

Spirit haalt uit tegen Strijen

ouderkerk • Promovendus Spirit heeft zijn visitekaartje afgegeven in de tweede klasse D. In eigen huis werd Strijen met 5-2 afgedroogd.

Spirit kende een vliegende start. Al na twee minuten zorgde Kevin Kriek voor 1-0. Ingmar Burema verdubbelde nog voor de pauze de voorsprong (zie foto).
Toen Mike Veldhoen in de 48ste minuut de 3-0 aantekende, leek er geen vuiltje aan de lucht. Spirit nam gas terug en zag Strijen terugkomen tot 3-2. In de slotfase werd orde op zaken gesteld door Laurens Visser (4-2) en opnieuw Ingmar Burema (5-2). Al met al een voorspoedig begin van de competitie. (foto: René Bitter)

Benschop fors onderuit

benschop • Benschop verloor in Houten met 5-0 van Delta Sports.

De Benschoppenaren kregen een uitstekende kans om op voorsprong te komen, maar David Verweij schoot de bal van dichtbij in het zijnet. De thuisclub, die vorig seizoen nog eersteklasser was, scoorde vlak voor rust twee keer. Benschop kon zich na rust niet terugvechten in de wedstrijd. Een naar buitenspel riekende derde goal deed de debutant de das om. In de slotfase maakte een goed spelend Delta Sports de vijf vol.

IJFC-Lopik afgelast

lopik • De vele regen maakte van het kunstgrasveld van het IJsselsteinse IJFC een hobbelig biljartlaken, waarop volgens de scheidsrechter niet te spelen was.