Verlies Dilettant, L'kerk en Gouderak

regio • Dat het versterkte Charlois komend seizoen voor de prijzen gaat was bekend, maar Dilettant rekende niet op een pak slaag in Rotterdam.

Op sportpark Oldegaarde verloren de rood-witten met 5-2. Vooral voor rust werd de verdediging van Dilettant te kijk gezet. Charlois brak diverse malen door en ging met een 3-0 voorsprong de kleedkamer in. Na de pauze werd het zelfs 4-0, voordat de bezoekers iets konden inbrengen. Een eigen doelpunt van de Rotterdammers zorgde voor 4-1 en Remco Mulders kopte daarna de 4-2 binnen. Daarmee was het gedaan met het offensief, want Charlois bepaalde de eindstand op 5-2.

Lekkerkerk verloor z'n openingsduel met 2-1 van Zwarte Pijl. De formatie van nieuwe trainer Marc van der Zee ontbeerde enkele vaste krachten vanwege schorsingen in de nacompetitie van vorig seizoen. Zwarte Pijl was de betere ploeg, maar moest niettemin de 0-1 incasseren door een doelpunt van Pim Molenaar. In de tweede helft kwamen de Rotterdammers op 1-1. Lekkerkerk-doelman Robin Schiedon werd onder de zoden gelopen, maar de scheidsrechter zag daar geen overtreding in. In de slotfase werd het zelfs 2-1 door een fraaie kopbal. Dat was een bittere teleurstelling voor Lekkerkerk.

Gouderak verloor met 4-2 van SDV. De Rotterdamse vierdeklasser had meer in huis en won verdiend. Nelis Speksnijder zorgde weliswaar voor 0-1, maar SDV repareerde die achterstand nog voor rust: 2-1. Na de thee werd het 3-1. Gerben Slaman bracht de spanning even terug door 3-2 binnen te schieten, maar het slotakkoord was voor SDV: 4-2.