Buitendijk nipt geklopt

regio • Ruben Buitendijk sprintte zaterdag in Veendam naar de tweede plaats in de Omloop van de Veenkolonieën voor junioren. De Lekkerkerker zat in de 120 kilometer lange klassieker mee in de juiste ontsnapping. Enkhuizenaar Stef Krul was hem in de laatste meters te snel af. Piotr Havik eindigde zondag als zevende in de Antwerp Port Classic.


Trainer MHCK

krimpen • Rob van 't Zet volgt Maurice Klinkenberg op als trainer/coach van Mixed Hockey Club Krimpen (MHCK). De nieuwe oefenmeester was de afgelopen drie jaar trainer van Hoeksche Waard. Daarvoor was hij werkzaam bij Voorne, Tempo '34, Capelle en Spijkenisse. Voor de dames is trainer Luuk Bouwmans aangetrokken.


Basketbal

krimpen a/d ijssel • Op zaterdag 15 september start het basketbalseizoen weer bij BV Krimpen. De U12 trappen om 14.30 uur af in sporthal De Populier, gevolgd door U16 en U18. Het herenteam start een dag eerder met een uitwedstrijd in Waddinxveen tegen Bouncers Basketball.


Voetbalveteranen

regio • Op de velden van vv Bergambacht start op vrijdagavond 21 september de recreanten-veteranencompetitie-40+ (REVECO). Maar liefst achttien teams van bijna alle Krimpenerwaardse voetbalverenigingen nemen dit seizoen deel aan de tweewekelijkse competitie op de donderdagavond. De populariteit van deze vorm van voetbal stijgt nog ieder jaar en voor komend seizoen hebben zich al nieuwe teams aangemeld. Het openingstoernooi wordt omlijst met een barbecue, muziek en een verloting