Lezers schrijven:

Parkeren
Scheepsmakers haven

Met verbazing heb ik in Het Kontakt van 28 augustus kennisgenomen van het verzoek van de bewoners van de Scheepmakershaven/Werf om een parkeervergunningenstelsel in te voeren in genoemde wijk.

Jaren geleden hebben wij -bewoners van de Lange Weistraat en omgeving- een soortgelijk voorstel ingediend bij de toenmalige wethouder P. Mattheij, dat toen niet werd gehonoreerd.

In het artikel suggereren de betreffende bewoners dat er onvoldoende parkeerplaatsen zijn in genoemde buurt en dat het zorgt voor parkeeroverlast.

Als het gevraagde vergunningenstelsel wordt ingevoerd, betekent het dat de omliggende straten worden geconfronteerd met nog meer (ofwel dezelfde) overlast, die wordt aangevoerd als smoes om de Scheepmakershaven/Werf te zuiveren. We kennen in de omgeving allemaal hetzelfde probleem. Ook in de binnenstad, waar wij wonen, met werkende mensen in de detailhandel/en op het gemeentehuis.

Kort geleden heb ik een kwartier moeten zoeken en uiteindelijk mijn auto bij Albert Heijn geparkeerd om daarna nog 7 minuten te moeten lopen.

Er wordt gesuggereerd dat parkeren naast het DIKA-terrein geen optie is, omdat dit wordt bevolkt door 'drugshandelaren en gebruikers'. Dat valt enorm mee: dagelijks laat ik vier keer op verschillende tijden de hond uit met de constatering dat er maximaal drie tot vijf auto's staan met jongeren aan het einde van de parkeerplaats (bij de tweede trap), die overigens geen overlast veroorzaken.

Ook wordt gesuggereerd dat een hoge trap een obstakel is. Beide goed beloopbare trappen zijn echter sinds kort voorzien van een uitstekende leuning en er is ook een goede verlichting op het dijkje aangebracht. Bovendien is de looptijd van de parkeerplaats naar genoemde straten slechts 4 à 5 minuten. Minder valide mensen kunnen een aanvraag indienen bij de gemeente voor een invalidenparkeerplaats.

Ook wordt gezegd dat toeristen de parkeerplaats bevolken. Echter is het zo dat toeristen in en buiten de stad voldoende worden begeleid naar de voor hen geschikte parkeerplaatsen. Dus zal het op dat gebied ook wel meevallen in de Scheepmakershaven/Werf, verwacht ik.

Mede namens de bewoners van de Lange Weistraat,

W. Voorrips,

Schoonhoven.