Afbeelding

Zonovergoten finales

krimpenerwaard • Een zonovergoten finaledag was het passende sluitstuk van de reeks geslaagde open jeugd-tennistoernooien, die dit seizoen in de Krimpenerwaard zijn gespeeld.

De deelnemers aan ten minste drie van de vier toernooien konden punten verzamelen en zich op die manier kwalificeren voor het finaletoernooi, dat zondag werd gespeeld. Het tennispark van ATC 't Veldje in Ammerstol was voor deze gelegenheid afgeladen met toeschouwers.

Deelnemers namens de tennisverenigingen uit Ouderkerk aan den IJssel, Lekkerkerk, Krimpen aan den IJssel en Ammerstol streden om de titels. De prijsuitreiking werd verricht door wethouder Lavinja Sleeuwenhoek, die vervolgens ook de trekking van de loterij voor haar rekening nam.

Uitslagen: groen enkel: 1. Mika Ferdinandus, 2. Fabian Anspach; groen dubbel: 1. Alex Anspach en Fabian Anspach, 2. Minke van Kasteel en Rens van Huet; jongens enkel t/m 12: 1. Timo van Leijenhorst, 2. Hugo Pijnenborg; jongens dubbel t/m 14: 1. Ilan Boon en Jens Terlouw, 2. Hugo Pijnenborg en Lucas Odding; meisjes enkel t/m 14: 1. Madelief van Dijken, 2. Senna van Wattum; jongens enkel t/m 14: 1. Olaf Visser, 2. Stan van Vliet.


Winst Van Hensbergen

schoonhoven • Dordtenaar Tom van Hensbergen heeft het Swaneveld Open van de Schoonhovense tennisvereniging Het Hofland gewonnen. Hij versloeg in de finale van het herenenkelspel 3 de 34-jarige Bennie van Es uit Meerkerk met 6-2, 6-2.

Anders dan de setstanden doen vermoeden, was het een taaie partij. Van Es was op papier de mindere, maar bleek vooral in de tweede set een brok graniet.

Van Hensbergen, tennisleraar bij Het Hofland, had grote moeite om zijn verzet te breken, maar gelukkig voor hem 'vergat' Van Es bij de stand 4-2 door te stoten.

Het grote talent Lars Wagenaar (13) dolf het onderspit tegen een andere veelbelovende jonge tennisser: Cas de Ruiter (15) van het Rotterdamse Victoria. Het werd 3-6, 6-4, 3-6.

Wagenaar traint twee dagen per week in België op de Kim Clijsters Academie. Hij staat 19e op de nationale ranglijst voor spelers tot 14 jaar. De speler van Het Hofland wil zover mogelijk reiken in zijn tenniscarrière.

Een bijzonder tenniskoppel vormden Paul de Groot en Martijn Bendijk. De laatste werd vorig jaar op de banen van Het Hofland getroffen door een hartstilstand. De Groot behoorde tot de hulpverleners, die hem reanimeerden. Na Bendijks herstel besloten ze samen in het herendubbel aan te treden. In de finale verloren ze weliswaar van Tim van de Bogert en Sven de Graaff (7-6, 6-4), maar hun plezier was er niet minder om.