Pak slaag voor DCV; Dilettant op schot

regio • In de eerste ronde van de strijd om de districtsbeker kreeg DCV een pak slaag van eersteklasser Sliedrecht. De Krimpenaren verloren met 5-1.

In de slotfase redde het jonge talent Daan van Ingen bij de een stand van 5-0 de eer voor de formatie van trainer Ronald Klinkenberg. Spirit won met 1-3 van tweedeklasser Lopik. De 'Kanaries' waren bijna negentig minuten lang de bovenliggende partij, maar verspeelden veel kansen. Pas in de 84ste minuut werd de score geopend door Ingmar Burema. Daarna vielen de doelpunten in een hoog tempo. Mick Veldhoen scoorde twee keer.

Schoonhoven versloeg Ammerstol op eigen veld met 4-2. Schoonhoven speelde een zeer matige eerste helft, die afgesloten werd met 1-1. Na de pauze nam Ammerstol zelfs een 1-2 voorsprong. Schoonhoven schrok wakker en zette daarna de wedstrijd naar z'n hand. Walter van Maurik, Arie Versluis en Yordi de Rek troffen doel namens de blauw-witten.

Benschop ging in eigen huis met 2-4 onderuit tegen PVCV uit Vleuten. Bergambacht versloeg SPV'81 met 6-1. FC Perkouw kwam in en tegen Nieuwkoop niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Lekkerkerk had in Rotterdam geen kind aan Ommoord en won met 0-5. Bij Lekkerkerk is goaltjesdief Kevin Liefhebber gestopt vanwege een andere functie bij de marechaussee; Stan Burggraaf ontbrak wegens een blessure. Daarom stond Pim Molenaar in de punt van de aanval. Hij scoorde tweemaal. Dilettant was op schot tegen WDS en stapte met een kloeke 6-1 zege van het veld. Dilettant startte furieus en nam na twintig minuten reeds een 3-0 voorsprong door Jesper van den Adel, Marnix van den Adel en Robin Segers. De ploeg uit Krimpen aan de Lek kreeg daarna mogelijkheden voor dubbele cijfers, maar trainer Jan Verveer was met deze score best tevreden. Gouderak ging met 6-0 onderuit bij Be Fair.