NPO Radio 2 in Haastrecht

haastrecht • NPO Radio 2 steunt van 3 tot en met 7 september de collecteweek van KWF Kankerbestrijding met de eerste editie van de NPO Radio 2 Collecteweek. Twee DJ's doen daarbij woensdag Haastrecht aan met de Radio 2 Collectebus.

De publieke radiozender vraagt dj's en luisteraars de hele week hun grenzen te verleggen en uitzonderlijke prestaties te verrichten voor KWF.

NPO Radio 2-dj Rob Stenders doopt zijn programma Platenbonanza om tot Collectebonanza en maakt 24 uur per dag radio vanuit zijn huis in Almere. Tenminste, zolang er geld binnenkomt voor KWF. Bart Arens gaat met een bekende artiest 'Aan de slag' voor een bijzondere luisteraar. Samen met de luisteraars van NPO Radio 2 vormen zij een gelegenheidsband, die op donderdag een luisteraar verrast met een bijzonder verhaal en een liedje. Timur Perlin gaat de diepte in tijdens zijn bezoeken aan het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam. Hij maakt een podcastserie van bijzondere gesprekken die hij voert met patiënten en familieleden in het ziekenhuis en volgt hen tijdens een behandeling, revalidatie en/of operatie.

Frank van 't Hof en Wouter van der Goes slaan ondertussen de handen ineen en toeren met de rijdende Radio 2 Collectebus door het land. "De uitdaging is om bij zoveel mogelijk huishoudens te collecteren. We willen bij in totaal 5.000 woningen aanbellen", leggen ze de lat hoog. Woensdag 5 september doen ze Haastrecht aan; het precieze tijdstip is nog niet bekend.

De NPO Radio 2 Collecteweek: van 3 tot en met 7 september op NPO Radio 2, social media en radio2.nl/collecteweek