• De officiële opening van de nieuwe locatie van Younik.
• De officiële opening van de nieuwe locatie van Younik. Foto: wijntjesfotografie.nl

Studio Younik verhuisd naar pand Zevender

'Plezier staat voorop bij jong en oud'

schoonhoven • Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek verrichtte zaterdag de officiële opening van het splinternieuwe pand aan de Goudstraat 11a in Schoonhoven.

Daarmee gaat voor Thera een droom in vervulling. "Mijn grote wens kwam eigenlijk al iets eerder uit", zegt ze lachend. "Ik heb per 1 januari 2018 Studio Younik overgenomen van Nikki van der Laan. Zij heeft Schoonhoven en omgeving vanaf 2006 letterlijk in beweging gebracht. Daar had ik respect voor. Ik heb het stokje van haar overgenomen en heb enorm veel zin in dit avontuur."

Thera houdt wel van uitdagingen. In haar vorige leven vermaakte ze als entertainer de jeugd in Spaanse hotels, danste en zong ze bij de formatie Remothe en was daarna werkzaam bij de Spelverhuurcentrale in Polsbroek. Nu hoopt ze met Younik succes te boeken met diverse dansen, work-outs en yoga. "Er zijn volop mogelijkheden voor jong en oud. En dat zes dagen per week. Daarbij staat het plezier voorop. De leden moeten na de les met een glimlach de deur uitgaan. Dan geniet ik ook."

Musicaldans

Met een team van acht leraressen werpt Thera zich niet alleen op het vertrouwde streetdance- concept, maar zet ze ook in op musicaldans en ballet. Kinderen en tieners vormen de grootste groep van het ledenbestand.

"En die wil je graag een veelzijdig pakket aanbieden. Met de musical heb ik dit jaar al enige ervaring opgedaan met de uitvoering 'Minoes'. Daarvoor werkte ik samen met Theatrique. Vanaf 1 oktober ga ik zelfstandig aan de slag met deze lessen, waarin drama, dans en zang centraal staan. Ballet is een andere pijler waarvoor Nienke Mak is aangetrokken. Speciaal voor kinderen tussen 7 en 11 jaar is de 'moeder van alle dansen' op het jaarprogramma gezet. Klassiek bewegen is en blijft een fenomeen." Dansen en bewegen is er ook voor mensen met een beperking. "Dat is heel dankbaar werk. Je ziet ze genieten. Het heet niet voor niks dance-joy."

Zelf komt ze nadrukkelijk aan bod met yoga, pilates en dreumesdans voor de allerkleinsten. Voor het opvijzelen van de conditie staan Fiesta Dance en Dancehall Work-Out op de kaart. "Lekker de alledaagse beslommeringen vergeten. Het hoofd leegmaken en aan je fitheid werken. Vrolijk swingen en werken aan billen, buik en benen. Die combinatie scoort altijd."

De Schoonhovense heeft met familie en vrienden in de hitte hard gewerkt om de bovenverdieping van het pand aan de Goudstraat om te toveren tot danszaal. "Ik heb vooral veel steun gehad van mijn echtgenoot Diet, Danitia en Zsolt. Zij hebben geklust, geschilderd en het interieur onder handen genomen. Ik ben heel trots."