• Beeld uit een van de finales.
• Beeld uit een van de finales. Foto: wijntjesfotografie.nl

Gezelligheid troef bij TC Lekkerkerk

lekkerkerk • Een reeks dubbelspelen en een handjevol enkelspelen staan garant voor gezelligheid en lange nababbels met 'een natje en een droogje'.

Daarom is het Van Herk Makelaardij Open Lekkerkerk een van de leukste tennistoernooien van de Krimpenerwaard. Het was jammer dat regen (zaterdag) en een grijs wolkendek (zondag) tijdens de finales overheersten, want een vrolijk zonnetje zou voor nog meer sfeer hebben gezorgd. Om te tennissen was het ideaal weer. Sterke spelers en speelsters hebben niets te zoeken aan de Lekkerkerkse Tiendweg. Bij de dames was bij het enkelspel niveau 7 de hoogste categorie. Daarin bleek Bente van Hees (TCK) ongenaakbaar. Zij versloeg haar clubgenoot Vera van der Sman met duidelijke cijfers: 6-0, 6-0. Bij de heren werd – een niveautje hoger – Ton van Zeelst van TV Langeland winnaar. Hij hield de als eerste geplaatste Danny van Beele (TCK) er onder met 6-4, 6-4. In het herenenkelspel 7 ging de zege naar Frans Straver (TV Langeland), die in de finale met enige moeite won van Wilbert van den Berg (TCL): 7-5, 7-6.

In de dubbelspelen ging de bewondering uit naar Zelia Akse van TV Stolwijk, die zondag driemaal in actie kwam. Weliswaar verloor ze met haar zus Rosita de finale in het damesdubbel 6. Maar daar tegenover stond de winst in het damesdubbel 5. Met haar andere zus Lorena boekte ze een 6-4, 6-2 overwinning op Suzanne van Dorsten/Renate Fontijne. Succes was er voor het Lekkerkerkse duo Brenda Terlouw/Marijke Bodegom. Zij hielden de eer van de organiserende vereniging hoog door Nicole Neven en Marie-Louise van der Wolff van TV Stolwijk met 6-3, 7-5 terug te wijzen.