Zelf appels en peren plukken

schoonhoven • Boomgaard De Lekbongerd in Schoonhoven houdt in september weer zelfplukdagen, te beginnen op zaterdag 1 september. Tijdens de pluk is iedereen welkom om de boomgaard in te trekken met plukzakken. De geplukte appels en peren worden voor de nieuwe appel-perensap gebruikt en zijn ook te koop. Voor alle informatie: www.delekbongerd.nl


Nieuw programma Arto Theater

schoonhoven • Het programma voor het seizoen 2018/2019 van het Artotheater is uit en is te vinden op www.artotheater.nl en in de seizoensbrochure.

Het programma bevat ruim twintig voorstellingen en ook nu weer zijn er vele bekende artiesten die een avond in Schoonhoven komen optreden. In het genre cabaret krijgen namen als Renate Reijnders, Steven Brunswijk, Nathalie Baartman, Sjaak Bral en Aron Elstak gezelschap van aanstormende talenten als Stefano Keizers (De slimste mens), De Gestampte Meisjes en Spruijt en Opperman. Het beroemd/beruchte cabaretduo Arie & Silvester is na 10 jaar weer samen en brengt hun klassiekers in een nieuw jasje. De groep Oeloek komt met de voorstelling Droeftoeters, een genre dat onder fysiek cabaret valt.

Toneelliefhebbers komen onder andere aan hun trekken bij 'De klucht van de molenaar', gespeeld door de Brederode-vertolkers bij uitstek: theatergroep De Kale.

Toneelvereniging Arto Post Laboro en de Jeugtheaterschool zullen ook weer diverse toneelstukken op de planken zetten in het Artotheater, van éénakters tot avondvullende stukken.

Het theaterseizoen gaat van start met de film Brimstone van Martin Koolhoven op donderdag 6 september.

De brochure met uitgebreide informatie over de voorstellingen is af te halen bij het Artotheater, Provence, de bibliotheek in Schoonhoven en bij verschillende horecagelegenheden. Kaarten kunnen besteld worden via www.artotheater.nl of bij Provence, Haven 63 te Schoonhoven.


Open Coffee

lopik • ZZP Pijl organiseert op woensdag 5 september (20.00-22.30 uur) een open coffee bij de gemeente Lopik. Wat kan de gemeente voor zzp'ers betekenen en wat kunnen zij voor de gemeenschap betekenen? Burgemeester Laurens de Graaf gaat hierover met de ZZPijlers in gesprek. Ook niet-leden zijn welkom; aanmelden kan via www.zzpijl.nl


Clubkampioenen

schoonhoven • Het clubkampioenschap bij Argento Jeu de Boules leverde verrassende uitslagen op in de voorronden. Daarna waren er spannende wedstrijden in de kwart- en halve finales. Kampioen in de A-poule werd Paul Weel, voor Ferry Mol. De B-poule werd gewonnen door Corjan van Holten.


Klankbord Benschop

benschop • Klankbord Benschop houdt maandag 10 september weer een bijeenkomst in Dorpshuis XXL. Er wordt om 20.00 uur gestart met het 'inloopkwartiertje'. Omdat eind dit jaar enkele trouwe leden stoppen, is het Klankbord hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers.