Jubileumavond

haastrecht • Volleybal Club Haastrecht bestaat zaterdag 1 september precies vijftig jaar. Na de diverse activiteiten die dit jaar hebben plaatsgevonden wordt deze avond voor leden en oud-leden een jubileumfeest gehouden in cc Concordia.
Daarbij zullen ook de eerste exemplaren van het speciale jubileumboek dat door Gerard Merkus is samengesteld worden overhandigd aan de ereleden en burgemeester Cazemier. De rijk geïllustreerde uitgave bevat naast een lezenswaardige geschiedschrijving een ledenlijst door de jaren heen, krantenknipsels en vele (team)foto's. Het is op bestelling à 25 euro verkrijgbaar.


'T Gossie: ook voor vijftig-plussers

cabauw • Ook oudere inwoners van Cabauw (en omstreken) zullen gebruik gaan maken van jongerengebouw 't Gossie.

"Onder de vijftig-plussers blijkt er behoefte om elkaar te ontmoeten of om gezellig met elkaar een activiteit te doen", legt initiatiefneemster Joke de Keizer uit. "En omdat het jeugdgebouw toch niet 24/7 in gebruik is, is 't Gossie een mooi onderkomen." Het aanbod wordt zeer divers. Vanaf woensdag 5 september speelt een groep twee dagen per week het oud-Hollandse spel kolven. Hierbij wordt de bal met een kliek (slaghout) tegen een paal geslagen, waarmee punten kunnen worden gescoord.
"De officiële opening van de kolfbaan is op zaterdag 1 september om 15.30 uur in 't Gossie", vertelt een van de initiatiefnemers, Gerard Vendrig. "Na een proefperiode met een mobiele kolfbaan hebben we als nieuwe kolfclub KKC -Keer Niet Cabauw- inmiddels twintig mensen enthousiast kunnen maken voor de kolfsport, die tot 1962 ook beoefend werd in Cabauw." In samenwerking met Vocus, Cabauw Samen Sterk, Jong Nederland en de Nederlandse Kolfbond beschikt KKC nu over een zelfgemaakte mobiele baan. Belangstellenden zijn aankomende zaterdag welkom om de opening mee te maken.

Verder zijn er vergevorderde plannen voor jeu de boules, biljarten en een fotoclub in 't Gossie. Yoga, computerles en een haak- en breicafé zijn in ontwikkeling. "In september en oktober gaat er tweewekelijks een middag van start onder leiding van pastor Marion Korenromp. Tijdens deze 'Breien voor Barmhartigheid-middag' worden er sjaals gebreid voor iemand in de eigen omgeving die wel wat steun kan gebruiken. Kortom, plannen genoeg om op een gezellige en actieve manier de winter door te komen", aldus Joke de Keyzer.
Tijdens een informatiemarkt op vrijdag 31 augustus, georganiseerd door Cabauw Samen Sterk en Jongeren Ouderen Cabauw (JOC), geven de vrijwilligers graag meer informatie over alle activiteiten. Inschrijven voor één of meerdere activiteiten is deze middag mogelijk. Dit kan ook via infojoc50@gmail.com. De Informatiemarkt wordt gehouden in de ontmoetingsruimte van 't Gossie op het terrein van In 't Witte Paard. De aanvangstijd is 14.00 uur.


Tentoonstelling

bergambacht • In de maanden september en oktober exposeert Els Nell in de bibliotheek in Bergambacht.Ze schildert na wat ze mooi vindt van een foto of ansichtkaart, soms met aquarel maar meestal met acrylverf. Ze schildert ook in opdracht. Na verschillende doeken met dieren en stillevens als onderwerp, heeft ze een voorkeur voor het schilderen van strand en landschap ontwikkeld.