• Maud Koch in haar kantoor.
• Maud Koch in haar kantoor. Foto: Robert van der Hek

'Helpen in heftige periode'

lopik • Het zijn vragen die bij een scheiding actueel worden en waar Maud Koch graag antwoord op geeft.

Ze opende deze maand haar eigen praktijk als financieel scheidingsadviseur. "Wie tot de pijnlijke conclusie komt dat voorzetting van een huwelijk of relatie geen toekomst heeft, gaat een turbulente en onzekere periode tegemoet. In alle emotie dient van alles geregeld te worden", weet ze.

Financieel is het dan zaak om zo snel mogelijk inzicht te krijgen in de consequenties van de scheiding. De kersverse financieel scheidingsadviseur helpt graag een handje. "Ik houd met alle aspecten rekening, zoals een eigen woning, verdeling van pensioen, planning van de nalatenschap, berekening van de partner- en/of kinderalimentatie, ouderschapsplan en het opstellen van een convenant."

Maud Koch, geboren in Den Haag, maar al tien jaar in Lopik woonachtig, kan in haar nieuwe praktijk bogen op veel kennis van zaken. "Ik heb voorheen in de financiële dienstverlening gewerkt. Daarbij heb ik verschillende functies gehad in zo'n beetje alle productgroepen. Naast mijn werk heb ik regelmatig gestudeerd om bij te blijven in mijn vakgebied. Dat heeft me zeker geholpen om de pittige hbo-opleiding tot scheidingsadviseur te voltooien."

Bij haar nieuwe werk speelt ook een stukje idealisme mee. "Ik wil mensen graag helpen in een moeilijke periode. Ik heb naast de benodigde vakkennis zelf helaas tweemaal met een scheiding te maken gehad. Ik ben dus ervaringsdeskundige en weet waar ik het over heb."

Ze raadt betrokkenen aan -hoe moeilijk dat ook is- vooral de rust te bewaren. "Mensen kunnen bij een scheiding vaak overhaaste beslissingen nemen waar ze achteraf spijt van krijgen. Dat gebeurt bijvoorbeeld als ze zich schuldig achten aan de scheiding of omdat ze zich laten ondersneeuwen door hun partner, die meer verstand van financiële zaken heeft."

De bedoeling was in eerste instantie om vanuit huis te gaan werken, maar toen ze de werkruimte in bedrijfsverzamelgebouw De Boterfabriek, op bedrijventerrein De Copen, zag, was ze gelijk verkocht. "Dit is precies wat ik zoek: een professioneel kantoor, waar ik mijn klanten discreet kan ontvangen en waar ik in alle rust met ze kan overleggen en kan werken."

Tenslotte: "Iedereen kan bij me terecht: ondernemers en particulieren. Na een intensief traject kunnen beide betrokkenen hopelijk weer bouwen aan een nieuwe en vooral financieel duidelijke toekomst." Voor meer informatie: www.maudkoch.nl/06-13041308/info@maudkoch.nl