Elfde Nazomerfestival

schoonhoven • Met de tiende editie van muziekfestival City Beats! gaat op vrijdagavond 31 augustus aan de oevers van de Lek het elfde Nazomerfestival Schoonhoven van start.

In een veelzijdig programma, gecoördineerd door Citymanagement Schoonhoven, zijn tot 30 september op allerlei locaties in de Zilverstad tientallen evenementen te beleven op het gebied van cultuur, sport, muziek, religie, eten en drinken, shopping en zilver.

Naast jaarlijks terugkerende evenementen, zoals het populaire Oude Haven Concert (1 september), de Avantri Nazomerloop (2 september), Open Monumentendag (8 september), de openluchtkerkdienst in het Springerpark (9 september) en Bartholomeusdag (29 september) zijn er ook dit jaar nieuwe activiteiten aan de programmering toegevoegd. Zo kan tussen 3 en 6 september worden deelgenomen aan het Zilverstad Kegeltoernooi, vindt op 9 september een concert plaats in het regionale Waterliniefestival en worden vanaf 22 september vijf toneelvoorstellingen van 'Dwazen' op de planken van het Arto Theater gebracht.
Nieuw is ook het themaweekend 'Nazomer in de Waarden' op zaterdag 15 en zondag 16 september, als vanuit Schoonhoven de omliggende Alblasserwaard, Krimpenerwaard en Lopikerwaard kunnen worden verkend. Onder meer tijdens de tweejaarlijkse kunstroute Kunststroming door de natuur van de Krimpenerwaard.

Met het Nazomerfestival wil Schoonhoven ook zijn positie als Nationale Zilverstad verder versterken. Daarom organiseert goud- en zilversmidsgilde Sint Eloy tussen 21 en 23 september een Nazomer Zilverweekend. Het elfde Nazomerfestival wordt op zondag 30 september afgesloten met de inmiddels traditionele Nazomer Lounge bij de muziektent in het Springerpark. Alle informatie: www.nazomerfestival.info