Haastrecht grijpt Jan Lingenbokaal

gouderak • Haastrecht heeft de Jan Lingenbokaal bij vv Gouderak gewonnen. In de finale versloeg de formatie van trainer Edwin de Bruin de selectie van de gastheer met 2-4.

Bij Gouderak was Gerben Slaman weer van de partij na een hardnekkige enkelblessure. De goaltjesdief gaf donderdagavond al zijn visitekaartje af door twee keer te scoren tegen Moordrecht. Ook in de finale trof Slaman het doel van de tegenstander, maar dat was niet voldoende om het getalenteerde Haastrecht van de toernooizege af te houden. De andere Gouderakse goal kwam op naam van Ayoub Errare. De strijd om de derde en vierde plaats was een ongelijk gevecht. Stolwijk veegde de vloer aan met Moordrecht: 9-1.
Diverse regioclubs begonnen aan hun oefenreeks. Spirit versloeg CWO met 2-0 door doelpunten van Eric Janssen en Ruben Slooff. DCV verloor met 1-4 van eersteklasser Sliedrecht. Dilettant kwam tegen tweedeklasser RCL op 1-0 via Remco Mulders, maar verloor met 1-2,. Schoonhoven versloeg SC Everstein met 0-3. Tiago de Vries (2) en Ermin Begic troffen doel.