dinsdag 21 augustus

49e Speelweek Ouderkerk
10:00, Ouderkerk a/d IJssel, Rozenlaan. Speelweek met een gevarieerd programma voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. De speelweek opent dinsdag om 9:45 uur; zaterdag eindigt de speelweek met het zaterdag-spektakel voor alle leeftijden, vanaf 10.30 uur, en om 15.00 uur een eindfeest. Informatie: www.speelweek.com

donderdag 23 augustus

10R TENT Poldersurvival
15:30, Gouderak, Witte Tent aan Kerkstraat. Jaarlijkse poldersurvival (met maaltijd, fakkeloptocht en groot kampvuur) van de 10R TENT. Niet vergeten voor de survival: schone kleding, handdoek en dichte schoenen.

vrijdag 24 augustus

Zomerse bingo
20:00, Lopik, dorpshuis De Schouw. Speciale zomerbingo. Naast waardebonnen en cash geld zijn er dit keer ook leuke zomerse prijzen te winnen. Voor elke deelnemer staat er een zomerse cocktail klaar.
www.deschouwlopik.nl

zaterdag 25 augustus

Jaarmarkt en kinderactiviteiten
08:00-14:00, Benschop, bij sportcafé De Bosrand. Tijdens de jaarmarkt kunnen alle kinderen hun spullen verkopen op de kinderrommelmarkt. Vanaf 08.00 uur mogen deelnemers hun kleedje neerleggen en hun spulletjes uitstallen. Aansluitend op de kinderrommelmarkt is er een braderie met verschillende kramen. Vanaf 11.00 uur zijn de springkussens geopend waarop kinderen zich kunnen uitleven. Om 13.30 uur worden stokken uitgedeeld om een broodje mee te bakken.

Boulen in de polder
9:30 Lekkerkerk, Weydehoeckpark. JBV Nederlek houdt het Boezemtoernooi. Het is voor iedereen toegankelijk. Er worden vier partijen gespeeld in de spelvorm: doublette (teams van 2 spelers). Aanmelden/inschrijven kan vanaf 9:30 uur in het ijsclubgebouw aan de Weidelaan 55 in Lekkerkerk. Het toernooi start om 10:30 uur. Deelname kost 10 euro per team. Vooraf inschrijven kan via www.Ontip.nl/nederlek/ of www.jbvnederlek.nl of telefonisch via 06-52461594 of 0180-662494. Er zijn prijzen in natura en de Boezembokaal. Mensen die geen spelpartner of jeu-de-boulesballen hebben, kunnen dit doorgeven aan JBV Nederlek, dan zorgt de vereniging voor een speelpartner en/of ballen.

Inschrijving Kursusprojekt
10:00-14:00, Benschop, Dorpshuis XXL. Belangstellenden kunnen zich inschrijven voor het nieuwe najaarsprogramma van Kursusprojekt Benschop/Polsbroek. Info: www.krususprojektbenschop.nl

Skeelerclinic voor jeugd
10:00, Schoonhoven, ijs- en skeelerclub De Zilveren Schaats, Groene Singel 2. 'De Zilveren Schaats' viert het gouden jubileum met onder andere een skeelerclinic voor de jeugd. Kinderen (tot 10 jaar onder begeleiding van een ouder) krijgen les van Robbert-Jan Neven, bekend van de clinics op Koningsdag. Skeelers en beschermingsmiddelen zijn aanwezig. De clinics beginnen om 10.00, 11.00, 14.00 en 15.00 uur. Per clinic kunnen maximaal 15 kinderen meedoen. Wie zich van tevoren heeft opgegeven op info@dezilverenschaats.nl heeft voorrang.

Samen zingen tijdens de braderie
11:30, Bergambacht. De Grote- of St. Laurentiuskerk opent tijdens de braderie haar deuren voor belangstellenden. In deze kerk verzorgt het ZuidHollandKoor o.l.v. dirigent Willem van Beek opnieuw een sing-in. Dit jaar niet alleen koorzang maar ook samenzang in de vorm van verzoeknummers.

Hox Motorrit
12:30, Lopik, Hoxemacoa, Rolafweg Zuid 3b. Vanaf het jeugdhonk start een motorrit. Daarna gaan de deelnemers met elkaar barbecuën, met muziek van de band Whatever. Deelname kost 17,50 euro. Opgeven kan aan de bar.

'Klassiek aan de Lek'
20:00, Jaarsveld, Dijkhuis Jaarsveld, Lekdijk Oost 12. Klassiek aan de Lek is een romantisch openluchtconcert. Dit jaar brengt Arti Vocaal een avond 'vol liefde en passie' met een opera- operette estafette van 'Carmen tot Csardas'. Toegang is vrij, reserveren is aanbevolen en kan telefonisch bij Dieny Scheffer via: 06-51982065 of per e-mail: dienyscheffer@outlook.com. Alle info: www.kunstencultuurlopik.nl

maandag 27 augustus

Orgelconcerten in de zomer
20:00 Iedere maandagavond in augustus verzorgt organist Everhard Zwart een concert in de Nieuwe Westerkerk aan het Valeriusrondeel te Capelle aan den IJssel. Entree: 6 euro.

donderdag 30 augustus

Cursus 'Puber in huis'
19:30, Schoonhoven, bibliotheek, Spoorstraat 3a. Kwadraad organiseert in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin de gratis cursus 'Puber in Huis'. Tijdens drie avonden worden onder leiding van Monique Albeda de heftige veranderingen die pubers en hun ouders doormaken besproken. De cursus bestaat uit drie donderdagavonden (30 augustus, 6 en 13 september). Aanmelden kan aan de balie van de bibliotheek, telefonisch via: 0182-385406 of e-mail: infoschoonhoven@debibliotheekkrimpenerwaard.nl.

Ladies Night
19:30, Lopik, dorpshuis De Schouw. Avond speciaal voor dames. Zij krijgen een welkomstcocktail en kunnen genieten van swingende muziek van Ghostline. Verder draait het rad van avontuur, is er een modeshow en een ruim aanbod van allerlei artikelen. Voor de eerste honderd dames is er een goodiebag beschikbaar. De toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van De Schouw.

zaterdag 1 september

Boekenmarkt
10:00-14:00, Schoonhoven, De Hoeksteen, Albert Schweitzerlaan 2. Overzichtelijk gesorteerd op genre en auteur wordt een groot assortiment aan boeken aangeboden. Voor de allerkleinsten is een speciale lees- en snuffelhoek ingericht. Naast boeken is er ook een ruim aanbod van cd's, dvd's, singles en lp's voor de verzamelaars.

donderdag 6 september

Fietstocht en pannenkoekenbuffet
9:00 Ammerstol, H. Zanenhuis. Fietstocht naar avonturenboerderij Molenwaard. De deelnemers worden om 10.00 uur ontvangen in Eterij Molenzicht. In de voorkamer van het restaurant krijgen zij koffie/thee met een boerenappeltaartpunt. Aansluitend start om 10:30 uur de rondleiding. Bij terugkomst staat er bij restaurant Onder de Molen een pannenkoekenbuffet klaar. Kosten deelname fietstocht en pannenkoekenbuffet: 11 euro. Aanmelden kan t/m 30 augustus d.m.v. het aanmeldstrookje met gelijktijdige betaling in een gesloten envelop in de brievenbus in de hal van het H. Zanenhuis

maandag 10 september

Marriage Course
18:30-22:00, Willige -Langerak, natuurmuseum De Wielewaal. De Marriage Course is op de volgende data: 10, 17 en 24 september, 8 en 29 oktober, 12 en 26 november. De organisatie is in handen van de werkgroep 'Ontmoeting met Vrouwen'. De cursus is op christelijke uitgangspunten gebaseerd, maar praktisch en waardevol voor ieder stel. De kosten bedragen 160 euro per (echt)paar, inclusief maaltijden en materiaal. Aanmelden via: marriagecourseschoonhoven@gmail.com. Alle info: www.marriagecourse.nl