'Eerste half jaar voorbij gevlogen'

berkenwoude • Bij hoge temperaturen mis je de koele plekken van je tuin. Voor Dilia Blok, sinds 4 december 2017 de eerste vrouwelijke burgemeester van het Brabantse Someren, was dat aanleiding om afgelopen week haar hete appartement te ontvluchten en even neer te strijken in haar vertrouwde Berkenwoude.

"Ik heb mijn woning in Berkenwoude aangehouden. Hier kan ik op adem komen. Ik volg de social media en via de mobiele telefoon word ik door de aanwezige wethouder en mijn ambtenaren op de hoogte gehouden van de gebeurtenissen in Someren. Het is deze periode heel rustig, maar als het moet rijd ik meteen terug."
De altijd enthousiaste Blok heeft het naar haar zin als burgemeester van Someren. "Het bevalt me heel goed. Ik heb veel locaties bezocht en mensen ontmoet. Ik kan spreken van een warm welkom. Ik heb me laten onderdompelen in het carnaval, ondernemers bezocht, cultuur gesnoven en mezelf gepresenteerd tijdens evenementen. Het acclimatiseren verliep naar wens. Voor mijn gevoel is het eerste half jaar voorbij gevlogen."


Presentatie jubileumboek

stolwijk • De honderdjarige Harmonie Stolwijk presenteert met trots een jubileumboek over de Stolkse muziekvereniging in de afgelopen eeuw.

Het fullcolour jubileumboek -met harde kaft- omvat meer dan honderd pagina's met vele foto's. Het jubileumboek wordt zaterdag 18 augustus om 11.00 uur bij de kraam van de muziekvereniging -op de Braderie van Stolwijk- aangeboden aan de voorzitter van Harmonie Stolwijk, Peye Verdoold. Daarna start de verkoop van het boek (à 25 euro). Daarnaast heeft Harmonie Stolwijk een kegelbaan staan en start de verkoop van jubileumkoeken.